• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

İstanbul itirazı Ankara'yı etkiledi:TBMM toplanamıyor

İstanbul itirazı Ankara'yı etkiledi:TBMM toplanamıyor

24 Nisan 2019 20:14

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 1 Ekim açılışından geçen yaklaşık 7 aylık süreçte sadece 69 birleşim yapabildi. Daha önceki yasama yıllarında aynı süreçte 90’ın üzerinde de oturum yapıldığı görülüyor.


Hülya Karabağlı

31 Mart yerel seçimleri için geçtiğimiz Şubat ayında verdiği uzun bir aradan sonra dün ilk kez 23 Nisan özel oturumunda toplanan Meclis, bu çalışmasını devam ettiremedi. Bugün saat 14.00’de açılan Meclis Genel Kurulu, Başkanlık Divanı oluşmadığı için toplanamadı. Genel Kurul’un bu haftayı çalışmalarına başlayamadan bitirmesi bekleniyor. Kulislerde, Meclis’in AKP ve MHP’nin itirazlarını değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nun vereceği karara kadar çalışmalarına başlayamayacağı ifade ediliyor. TBMM Genel Kurulu, seçim arası sayılmazsa 1 Ekim açılışından itibaren sadece 69 birleşim yapıldı. Daha önceki aynı dönemi kapsayan dilimde Genel Kurul’un 90’ın üzerinde de oturum yaptığı görülüyor.

Kamuoyunda, 3600 ek gösterge, yeni askerlik sistemi, nafaka ve hal yasası gibi düzenlemelerin yasalaştırılması beklentisi var.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimi, İstanbul krizi nedeniyle Meclis’in daha önce aldığı toplanma tarihlerinin tümünü alt üst etmişti. 24 Şubat tarihli oturumunda 27 Mart tarihinde toplanmak üzere karar alan Meclis Genel Kurulu 23 Nisan tarihine kadar toplanamadı.


seçim, tbmm, istanbul, başkanlık divanı
ÖNCEKİ Meclis Lokantasından Mansur Yavaş'a ambargo SONRAKİ CHP’li Tanal: Karşımıza Ogün Samast'ın amca versiyonu çıktı