• USD  32,44
  • EURO  34,81
  • BORSA  9.530,47
  • ALTIN  2.483,26
SON DAKİKA

Kılıçdaroğlu: Türkiye Ortadoğu’da süper güçlerin taşeronu olmuştur

Kılıçdaroğlu: Türkiye Ortadoğu’da süper güçlerin taşeronu olmuştur

03 Ocak 2020 15:16

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kasım Süleymani’nin öldürülmesinin Ortadoğu’da önemli bir soruna yol açacağının altını çizdi. “İran Ortadoğu’da önemli bir aktördür. Türkiye’yi olumsuz etkiler. Ortadoğu’da ateşten uzak kalmanın bir yolu bulunmalı” dedi.


Kılıçdaroğlu Kasım Süleymani’nin ABD tarafından öldürülmesine ilişkin, “İran Ortadoğu’da önemli bir aktördür, IŞİD’de karşı önemli mücadele vermiş bir ülkedir. Büyük ve önemli sorunlara yol açar, Türkiye’yi olumsuz etkiler. Ortadoğu’da ateşten uzak kalmanın bir yolu bulunmalı” dedi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin gerçek gündemi nedir? sorusuna ise ‘ekonomi’ cevabını verdi.

Kılıçdaroğlu, “mutfakta yangın var. 5 milyon kişi borç nedeniyle sağlık sorunlarını çözemez halde. Eğer hükumet bu noktaya getirdiyse oturup düşünmesi gerekir. Mutfaktaki yangının sorumlusu hükumettir” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE ORTADOĞU’DA SÜPER GÜÇLERİN TAŞERONU OLMUŞTUR

Elbette analiz ettik. Ağırlıklı olarak HDP’nin fire verdiğini ama onlarında görevli olup olmadığını bilemiyorum. Burnumuzun dibindeki adaları (Yunanistan’ın Ege’deki 18 adayı silahlandırması) Yunanlar silahlandırılıyor bunlardan tık yok. Türkiye’nin çıkarları için çalışmıyorlar. Çalışsalardı Mısır’la ilişkiler böyle olmazdı. Bu süreçte Ortadoğu kaybetmiştir. Ortadoğu’da Türkiye’de kaybeden ülkeler arasındadır. Türkiye Ortadoğu’da süper güçlerin taşeronu olmuştur.

YENİ PARTİ LİDERLERİNİN AÇIKLAMALARIYLA DURDUĞUMUZ YER AYNI

Her iki partinin liderlerini de dikkatle izliyorum. Millet İttifakı ne diyorsa bu iki siyasi partinin liderleri de aynısını söylüyor. Ancak bu partilerle işbirliği olur mu onu şimdiden bilemeyiz. Fakat bu iki partinin açıklamaları Millet İttifakı’nın açıklamalarıyla aynı.

ERKEN SEÇİM

Parlamento Erdoğan’ın vesayeti altındadır. Milletin değil sarayın iradesi geçerlidir. Bu Meclis sarayın kararı olmadan erken seçim kararı alamaz. Vatandaşların kendi iradelerini temsil etmek için gönderdiği milletvekilleri tekrar oturup düşünmelidir.


chp, kemal kılıçdaroğlu, akp, erdoğan, Orta Doğu
ÖNCEKİ Süleymani’nin öldürülmesine Türkiye’den değişik tepkiler SONRAKİ Hac ve umre fiyatları zamlandı: 26 bin liradan başlayacak