• USD  32,37
  • EURO  35,02
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.323,50
SON DAKİKA

Kılıçdaroğlu'nun Destek Çağrısına Sert Yanıt

Kılıçdaroğlu'nun Destek Çağrısına Sert Yanıt

17 Temmuz 2021 10:03

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kulüpler Birliği’nin yayıncı kuruluşla ilgili TFF’ye ilettiği talepleri paylaştı, kulüplere destek vereceğini söyledi.


Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi.
Cumhuriyet Halk Partisi  lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kulüpler Birliği’nin yayıncı kuruluşla ilgili TFF’ye ilettiği talepleri paylaştı, kulüplere destek vereceğini söyledi.

Kulüpler Birliği Vakfı’ndan Kılıçdaroğlu’nun çıkışına sert yanıt geldi. Birlik, son dönemde dile getirdikleri sorunlarla ilgili futbol dışı kurum ve kuruluşların futbolla alakalı görüş bildirmelerinin konuyu farklı noktalara taşıyabileceğini, dolayısıyla bu davranışı faydalı bulmadıklarını ifade eden bir açıklama yayınladı.

Kulüpler Birliği’nden yapılan açıklamada, şöyle denildi: “Kulüpler Birliği Vakfı olarak futbol ile alakalı problemlerimizi ilgili paydaşlarla çözme gayesiyle hareket etmekteyiz. Bugün geldiğimiz noktada futbol dışı kurum ve kuruluşların futbolla alakalı görüş bildirmeleri konuyu farklı yerlere taşımaktadır ve bu durumu sorunlarımızın çözümüne yönelik faydalı bir davranış olarak görmemekteyiz. Futbolun problemlerinin yine futbolun paydaşları tarafından çözülmesi gerektiğine inanmaktayız. Kamuoyunun bilgilerine sunarız.”


NE OLMUŞTU?

Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı, yayıncı kuruluşla ilgili taleplerini sıralamış Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından kabul görmemesi halinde müsabakalara çıkmama dahil tüm seçenekleri değerlendireceklerini açıklamıştı.

Vakfın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Türkiye Futbol Federasyonu tarafından alınan kararların ve yapılmakta olan uygulamaların yeniden gözden geçirilerek, bu hususlarda alınmış kararlardan imzası bulunan kulüplerimizin talebi doğrultusunda geri dönülmesi ve yine kulüplerimizin istekleri doğrultusunda yeniden karar alınması talebimizi bilgilerinize sunarız” denilmişti.

Kulüpler Birliği’nden TFF’ye: Maça çıkmayız

Açıklamada, “TFF ile yayıncı kuruluş arasındaki ciddiyetten uzak ilişkilerden ötürü sözleşmenin sürekli tadil edilerek kulüplerimizin her sene finansal zarar görmesi, Merkez Hakem Kurulu, Disiplin Kurulu ve Tahkim kurullarının atama ve işleyişleri, yabancı oyuncu sayısındaki kulüplerimizin taleplerinin göz ardı edilmesi ve Kulüp Lisans Talimatı kriterlerinin ülkemiz gerçekleri dışında kalması, Türk futbolunun sürdürülebilir olmasını artık imkansız kılmıştır” ifadelerine yer verilmişti

“TÜM SEÇENEKLERİ DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Kulüpler Birliği Vakfı’nın uygunluğu olmadan TFF’nin alacağı kararların kabul edilmeyeceğinin vurgulandığı açıklamada, şu değerlendirmede bulunulmuştu:

“Yayın ihale sürecinin dünyada başarılı örneklerinde olduğu gibi tarafımızca yapılması ve yönetilmesi gerekliliğini öngörmekteyiz. Bu nedenle yayın ihalesinin tüm süreçlerinde Kulüpler Birliği’nin onayının aranmasını talep ediyoruz. Ayrıca gerek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi gerekse Kamu Denetçiler Kurumu’nun tavsiye kararı doğrultusunda; Türk futbol yargı sisteminin bağımsız ve genel kurul tarafından seçilerek oluşturulması, MHK’de liyakatın esas olması, sistemle alınan kararların şeffaf olması, yabancı oyuncu sayısında alınan karardan ivedilikle geri dönülmesi, Kulüp Lisans Talimatı kriterlerinin pandemi koşullarının oluşturduğu etki ve kulüplerimiz gerçekleri doğrultusunda yeniden oluşturulması, daha önce Kulüpler Birliği olarak başkanlığınıza ilettiğimiz ve cevap alamadığımız ya da olumsuz cevap aldığımız tüm resmi başvurularımızın yeniden değerlendirilmesi taleplerimizi bilgilerinize arz ederiz. Bu taleplerimizin kabul görmemesi halinde, Türk futbolunun sürdürülebilirlikten uzak olacağı gerçeği göz önüne alınarak aşağıda imzası olan kulüpler olarak müsabakalara çıkmama dahil tüm seçenekleri değerlendireceğimizi bilgilerinize arz ederiz.”

Kulüpler Birliği’nin mektubunu yanıtlayan Türkiye Futbol Federasyonu, Birlik’in ‘maça çıkmayız’ restine ‘futbol tarihinde yeri yok’ cevabını vermişti. TFF yabancı sınırının zorunluluk olduğunu belirtmişti.


kemal kılıçdaroülu
ÖNCEKİ Ahmet Davutoğlu: Koalisyon Seçime Kadar Dağılır SONRAKİ AKP'li Şamil Tayyar:Toplumsal Destek ilk günkü Kadar Güçlü Değil