• USD  32,32
  • EURO  35,07
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.307,42
SON DAKİKA

SunExpress, 65 yaş üstü vatandaşları mağdur etti

SunExpress, 65 yaş üstü vatandaşları mağdur etti

26 Mart 2020 16:16

Koronavirüs salgını sebebiyle kronik hastalığı olanlar ve 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmaları yasaklanmıştı. SunExpress’ten uçak bileti satın alan 65 yaş üstü vatandaşlar ise şirket tarafından ücret iadesi yapılmamasından dolayı mağdur oldular.


Türkiye Gündemi (İstanbul) Derya Özkök

Tüm dünyayı kasıp kavuran Covid-19 salgını nedeniyle yayınlanan İçişleri Bakanlığı Sokağa Çıkma Yasağı genelgesi ile sokağa çıkmaları yasaklanan 65 yaş üstü ile kronik hastalığı olan vatandaşlar, genelgeden önce SunExpress havayolu şirketinden satın aldıkları biletlerin kesintisiz ücret iadesi yapılarak iptal edilmesini istiyorlar.

Vatandaşlar sağlıkları ya da paraları arasında seçime zorlandı

Açık alanlarda, parklarda dolaşmaları ve toplu ulaşım araçları ile seyahat etmeleri sınırlandırılarak sokağa çıkmalarının yasaklanan 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar için bazı havayolu şirketleri satın alınan uçak biletlerini kesintisiz ücret iadesi yaparak iptal ederken, SunExpress’in ücret iadesi yapmaması, bunun yerine sonraki tarihlerde farkını ödemek koşuluyla bileti açığa alma seçeneği sunması birçok vatandaşı mağdur etti. Yolculuğun iptalinin keyfi bir istek olmadığını, mecburi bir durum olduğunu anlatan vatandaşlar, bilet iptalinde yapılan iadelerde yüksek miktarlarda kesinti yapıldığını, sağlıkları veya paraları arasında seçim yapmaya zorlandıklarını belirterek duruma tepki gösterip, Bakanlığın bu mağduriyetin giderilmesi için harekete geçmesini istediler.


mağdur, SunExpress, covid-19
ÖNCEKİ YSK, CHP’li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’ın mazbatası iptal etti SONRAKİ Fahrettin Koca'nın artık bağım kalmadı dediği hastaneyi kardeşleri yönetiyor