• USD  32,49
  • EURO  34,97
  • BORSA  9.716,77
  • ALTIN  2.432,89
SON DAKİKA

Terörist deyip pasaport vermediler

Terörist deyip pasaport vermediler

12 Haziran 2019 07:26

HALK TV’de Özlem Akarsu Çelik’le Gün Ortası programına katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu 24 Haziran Genel ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin ardından yaşadığı bir olayı ilk kez kamuoyuyla paylaştı.


Karamollaoğlu, pasaportunu almak üzere gittiği nüfus müdürlüğünde adının başına “terörle irtibatlıdır” yazıldığı için kendisine pasaport verilmediğini, bazı isimlerle temasa geçilmesinin ardından 10-15 gün sonra pasaportunu alabildiğini anlattı.

‘KİM YAZDIRIYOR, ONU SİZ TAHMİN EDİN’

SAADET lideri Karamollaoğlu şu açıklamayı yaptı:

“Tayyip Bey’in şu anda itibarının sarsılmasına en büyük sebep bana göre İçişleri Bakanı. Hiçbir yerde açıkça söylemedim. Genel seçimlerden sonra milletvekillerine verilen yeşil pasaport var, emekli milletvekilleri için de diplomatik pasaporta çevirdiler bunu. Pasaportumu değiştirmek için nüfus müdürlüğüne gittim. Nüfus müdürü sıkıldı, falan dedi. N’oldu? ‘Efendim dedi biz size pasaport veremeyiz.’ Niye veremezsiniz? ‘Çünkü sizin isminiz karşısına terör yazmışlar’ dedi. 24 Haziran Genel Seçimlerinden hemen sonra. Ne yazmışlar? ‘Terör.’ Peki niye yazmışlar? ‘Onu biz soramıyoruz efendim.’ Kim yazdırıyor, onu siz tahmin edin.”


NVİGM: Karamollaoğlu'na ilişkin herhangi bir şerh söz konusu değil 
‘BENİM GİBİ 170 BİN İNSANIN İSMİNİN ÖNÜNE ‘TERÖRLE İRTİBATLIDIR’ YAZMIŞLAR’

“Bu, basın yayınlasa o zaman, skandal bir iş. Beyefendi, kendisi bizi terörist diye itham ettiği için ‘yazın üstüne!’ demiş. Benim gibi 170 bin insanın isminin önüne ‘terörle irtibatlıdır’ diye yazmışlar. Allah’tan korkun ya, bu kadar düşmez bir insan!”

‘BİR SENE SONRA SÖYLÜYORUM AMA BU BİR SKANDAL!’

“Ben bunu söyledim birkaç kişiye. Niye kalktı, nasıl kalktı, o terör sıfatı niye koyuldu bilmiyorum. Skandal bu! Ben bunu bir sene sonra söylüyorum ama bu bir skandal” diye konuşan Karamollaoğlu, “Sizi daha sonra arayıp izahta bulunan oldu mu?” sorusuna ise “Hiç, hiç… Aradan 10-15 gün geçti, aradılar ve pasaportunuzu size vereceğiz dediler. Türkiye bu hale gelmemeli. Siz ülkeyi kutuplaştırmada bu kadar ileri giderseniz ülkeyi yönetemezsiniz” yanıtını verdi.

‘TAYYİP BEY BİLSİN Kİ, SOYLU’NUN HER İCRAATI TAYYİP BEY’E MAL EDİLİYOR’

SAADET lideri şunları söyledi, “İçişleri Bakanının talimatıyla mı bilmem ama Allah’tan korkun! Siz bir parti genel başkanının, özellikle Saadet Partisi Genel Başkanının isminin karşısına bunu yazıyorsunuz! Onun dışında da yaptıkları işler var, onlara girmiyorum. Ama Türkiye böyle yönetilmez! Benim emniyetimi de İçişleri Bakanlığı sağlayacak, benim emniyetimi kaldırarak değil. Tayyip Bey kabul eder etmez onun bilmem ama bilsin ki, yaptığı her icraat Tayyip Bey’e mal ediliyor. O da ondan memnunsa ona diyecek bir şeyim yok.”


içişleri, pasaport, temel karamollaoğlu, saadet
ÖNCEKİ Küçükkaya: Kimseye soruları vermem SONRAKİ Binali Yıldırım tartışılan tweetini sildi