• USD  32,39
  • EURO  34,99
  • BORSA  9.079,97
  • ALTIN  2.325,01
SON DAKİKA

Eşi tarafından camide kadınla basılan imamla ilgili yeni gelişme

Eşi tarafından camide kadınla basılan imamla ilgili yeni gelişme

11 Aralık 2022 13:24

Karabük'te eşi A.S. tarafından camide başka bir kadınla basılan imam Yusuf Ziya S. görevinden uzaklaştırıldı.


Karabük'teki Sipahiler Köyü'nde imam Yusuf Ziya S., eşi A.S. tarafından caminin üst katında bulunan odasında bir kadınla 'basılmıştı.'

Olayla ilgili yeni gelişme yaşandı.

Sözcü gazetesinden İsmail Akduman’ın haberine göre Karabük Valiliği'nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:"Kamuoyu gündemini meşgul eden, İlimiz Merkez Sipahiler Köyü Sözleşmeli Camii imam hatibi Y.Z.S. ile ilgili iddialar üzerine Valiliğimizce (Müftülüğümüzce) ivedi olarak mahallinde soruşturma başlatılmış olup, konuyu incelemek üzere Murakıp görevlendirilmiştir. Konunun hassasiyetine binaen Diyanet İşleri Başkanlığımızdan Müfettiş talebinde bulunulmuş, Başkanlıktan gelen Müfettişler tarafından konu tahkik edilmiş ve adı geçen görevlinin 09/12/2022 tarihinde sözleşmesi feshedilerek görevine son verilmiştir."

'KADIN BİR SAAT OTURUP GİDECEKTİ' DEMİŞTİ
İmam Yusuf Ziya S. ise Sözcü yazarı Saygı Öztürk'e yaptığı açıklamada “Eşimle boşanmak istediğim için bana itibar suikasti yaptılar. Bayan arkadaşımızla oturduğumuz yer cami değil, caminin deposu olarak kullandığımız yer. Hakkımda idari soruşturma yürütülüyor. Sözü edilen kadın da bir saat oturup gidecekti” demişti.

 


ÖNCEKİ Bakan Yanık istismarı bildiklerini itiraf etti SONRAKİ Türkiye'nin Tek Mimarlık Ansiklopedisi Yayın Hayatında