• USD  32,59
  • EURO  34,99
  • BORSA  9.789,35
  • ALTIN  2.457,94
SON DAKİKA
Al sana reform

Arzu Güven guvenarzutc@gmail.com

Al sana reform

24 Ocak 2021 22:15

4+4+4 sisteminin kurbanı olan ve bu yıl LGS ‘ye girecek olan yaklaşık 1.4 milyon öğrenciden biri de benim kızım.


SİYASAL İSLAMDA HER YOL MÜBAHTIR... EĞİTİM İSE SOSYALİZASYON PROJESİ

AKP iktidara geldiğinde AB politikalarına uyumlu bir eğitim reformu vaat etmişti ama 2012 yılında yürürlüğe giren 4+4+4 modelinin, söylenenin aksine özel okullara ve imam hatiplere yönelik bir teşvik projesi olduğu anlaşıldı.

Siyasal iktidar ortaöğretim kısmında 15’inci kez sistem, 7 kez bakan değişikliği yaparak reform (!) vaadini de gerçekleştirmiş oldu

Sn. Erdoğan “Eğitim ve öğretimde, kültürde istediğimiz ilerlemeyi sağlayamadık“ diye sık sık şikayet ediyor da, “Cihat bilmeyen çocuğa matematik öğretmenin faydası yok“ diyen Hamdi Çamlı‘nın eğitim komisyonunda ne işi vardı onu söylemiyor.

Düşledikleri  kültürel hegemonyanın neresine denk düştü de Adnan Oktar’ın  “Yaratılış Atlası” kitabı bu iktidar döneminde okullara girdi o konuda da fikrim yok, ama “dindar nesil” masalının siyasi mastürbasyona dönüştüğünü hepimiz biliyoruz.

Siyasal iktidar eğitimi  ,ideolojik yönelimine uygun yaşam tarzı inşa etme fantezisine alet ediyor.

BUGÜNE DÖNELİM…

ZİYA HOCA SAYESİNDE SOSYAL DEVLET HAREKETE GEÇTİ.

2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi sona erdi. Türkiye’de eğitim; çocukları hayata hazırlamaktan uzak ve pek çok açıdan dünya ortalamasının altında seyrederken, bugün artık gordion düğümü .

Pandemi ile birlikte can yakar hale gelen  gelir dağılımındaki adaletsizlik, bazı sosyolojik sınıfların eğitim sürecinde kullanılan teknolojik araçlara erişimini engellendi.

Eğitim sendikaları 6 milyon öğrenci uzaktan eğitimi kullanamadı diye isyan ederken, 

Anayasa’nın “kimse eğitim ve öğretim hakkından yoksun bırakılamaz” hükmündeki 42. maddesi ne işe yarar bilen varsa söylesin lütfen.

Neyse ki Ziya Hoca var da sosyal devlet devreye girdi (!)

Karneler yazıldı…

Bilgisayarı  ve sınırsız  internet imkanı olana, kırsalda yaşayan ve evinde televizyon bile olmayana, annesinin telefonundan derse girmeye çalışana da  belge vererek takdir(!) etti. Sosyal devlet yeterli olanaklara sahipken online derslere katılmayan öğrenciye de bonkör davrandı !

Al sana bir reform daha Cancağızım !

PANDEMİ KOŞULLARINDA TEKRARI OLMAYAN BİR SINAVA HAZIRLANANLARA MEKTUP: ASLA YALNIZ YÜRÜMEYECEKSİN.

LGS  SENDROMU !

4+4+4 sisteminin kurbanı olan ve bu yıl LGS ‘ye girecek  olan yaklaşık 1.4 milyon öğrenciden biri de benim kızım. 

Bir yandan virüs, bir yandan sınav.

Travma yaşıyoruz anne kız.

Her sabah aynı soru:

Anne ya başaramazsam?

Ne diyorum biliyor musunuz?

“Dünyanın sonu değil. Sen emek verip mücadele ediyorsun, başın dik olsun evlat. Sarayın güreşçisi utansın ! Sınav başarısıyla değil; soruları çalıp siyasi yandaşlıkla ve torpille okullara yerleşenler, mezun olunca ballı maaşla ödüllendirilen çapsızlar utansın!

İyi demiş miyim?

Bir sonraki yazımda Covid-19 ‘un gölgesinde geleneksel eğitimden yoksun bir dönemde sınava hazırlanmanın zorluklarını ve yaşadıklarımızı anlatacağım.

Gazeteci olarak değil, bir anne olarak karşınızda olacağım.


Sevgiyle...