• USD  32,58
  • EURO  35,04
  • BORSA  9.798,16
  • ALTIN  2.458,81
SON DAKİKA
İşte bu bizim corona hikayemiz...

Derya Özkök dderya_ozkok@hotmail.com

İşte bu bizim corona hikayemiz...

20 Mart 2020 14:58

Size garip gelebilir ama, psikolojimizi korumanın en doğal ilacı kitaplardan sonra şarkılar ve türkülerdir...


Çin’de başlayarak tüm dünyayı etkisi alan koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyada hayat neredeyse durma noktasına geldi.

Son günlerde koronavirüs vaka sayılarının artmasıyla beraber birçok insanda hasta olma korkusu ve panik hali de hâkim. Paniğin, en az virüs kadar tehlikeli olduğunu söyleyen uzmanlar da, bu durumun psikolojimizde kalıcı hasarlara sebep olabileceğinin altını çiziyor.

Peki, bu durumda birey olarak ne yapmalıyız?

Öncelikle, hijyen kurallarına uymalıyız ve kişisel temizliğimize dikkat etmeliyiz. Bundan sonra en önemli yapmamız gereken ise moralimizi yüksek tutmak. Bunun için de motivasyonumuzu yükselten, bu belaya bizi en rahat karşı koymaya hazırlayacak, size garip gelebilir ama, en doğal ilaç kitaplardan sonra şarkılar ve türkülerdir. 

İtalya'da olduğu gibi, biz de bu illet virüsün psikolojik olarak etkilerini azaltabiliriz.

'Evde Kal'arak hem kendimizi hem sevdiklerimizi korumanın bilinciyle işe başlayıp, evde kendimize özel alanlar yaratabiliriz. Özel alan evinizde kendinizi en rahat hissettiğiniz yer neresi ise orası sizin özel alanınız olabilir. 

Evde yapabileceğimiz egzersizler de hem stresimizi azaltmaya hem de bağışıklığımızı kuvvetlendirmeye yardımcı olacaktır.

Bunun yanısıra okuduğunuz kitaplardan alıntıları sosyal medyada paylaşarak, insanları okumaya teşvik edebilirsiniz. Bu da size kendinizi iyi hissettirecektir.

Dinlediğiniz şarkı türküleri yine sosyal medyada paylaşarak insanlara moral verebilirsiniz. Ben de sizler için paylaşıyorum...