• USD  32,59
  • EURO  34,78
  • BORSA  9.645,02
  • ALTIN  2.416,03
SON DAKİKA
Kurultay öncesi İYİ Parti kulisleri

Arzu Güven guvenarzutc@gmail.com

Kurultay öncesi İYİ Parti kulisleri

19 Eylül 2020 09:57

Anahtar listede Başkanlık Divanının, Milletvekillerinin, Kurucuların olduğunu düşünürsek asıl önemli olan, kimin seçileceği değil, kimin seçilemeyeceği..


İYİ PARTİ KURULTAYA GİDERKEN… KİM SEÇİLECEK  DEĞİL , KİMSEÇİLEMEYECEK!      

İYİ Parti 2. Olağan Kurultayı'nı 20 Eylül pazar günü Ankara ANFA Altınpark’ta topluyor. Partiyi seçime taşıyacak kadroların belirleneceği kongrede 1378 delege oy kullanacak. 50 kişilik Genel İdare Kurulu (GİK) ve 11 kişilik Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyelerinin seçiminin yapılacağı kurultay oldukça heyecanlı geçecek.

Parti tüzüğüne göre, genel başkanlığa ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliğine aday olmak için delegenin yüzde 5'inin imzası gerekiyor. Meral Akşener’in yeniden tek aday olacağı kurultayda 70 imzayı toplayan ve aday olmaya hak kazanan partili sayısı 71. Üst kurul delegeleri, milletvekilleri ve kurucuların başvurularıyla birlikte GİK için yarışacak aday sayısının 200 ile 350 arasında olması bekleniyor.

Çarşaf liste ile yapılacak seçimde Akşener’in delegelere 100 kişilik bir anahtar liste çıkaracağına ise kesin gözüyle bakılıyor. 

Anahtarda, Başkanlık Divanının, Milletvekillerinin, Kurucuların olduğunu düşünürsek asıl önemli olan, kimin seçileceği değil, kimin seçilemeyeceği...

ERHAN USTA'NIN YENİDEN DOĞUŞU

Genel Başkan Meral Akşener’in  Samsun Milletvekili Erhan Usta’ya İYİ Parti rozetini takarken  sarf ettiği:

“Bizzat davet ettim ve o daveti kırmayarak aramıza katıldı, ama en çok eşi Nihal’e teşekkür ederim" cümlesinin elbette bir anlamı olmalıydı.

Erhan Usta’nın Başkanlık Divanı’na girmesi sürpriz olur mu bilmem ama MHP’nin 'Cumhur İttifakı’nın varlığı ve devamını zedeliyor' telaşıyla ihraç ettiği  Erhan Usta’nın İYİ Parti’ deki varlığı epey kıymetli olacak gibi.

AKŞENER ‘İN  LİSTESİNDE O SÜPRİZ İSİMLER …

Erdal Sarızeybek, Emre Haberdar, Ümit Özlale, Bahadır Erdem..

İlk isim geçtiğimiz aylarda  İYİ Parti'ye katılan Albay Erdal Sarızeybek.

Ne oldu?

Sürpriz olmadı mı?

O zaman devam edelim..

14 Eylül 2008 AK Parti Şişli İlçe Kongresinde kendi isteği ile ilçe başkanlığı görevinden ayrılan Kimya Mühendisi Emre Haberdar mesela.

Diğer iki isme gelince…

Prof.Dr. Ümit Özlale ve  Prof. Dr. Bahadır Erdem.

Başarılı iki Akademisyen...

Özyeğin Üniversitesi Ekonomi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ümit Özlale.  

Bilkent Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde Ekonomi ve Uluslararası Girişimcilik Bölümü Başkanlığı’nın yanı sıra, Merkez Bankası’na ve Maliye Bakanlığı’na danışmanlık yapmış bir isim. Birçok uluslararası projede imzası olan Özlale, TÜBİTAK tarafından 40 yaşın altındaki üstün başarılı bilim adamlarına verilen Teşvik Ödülü’nün de sahibi.

SENİN HER YERİN PROFESÖR OLSA NE YAZAR!

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Bahadır Erdem ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tepkisini çeken bir hukukçu

CNN Türk ‘te katıldığı bir programda: "Türkiye son yıllarda Ortadoğu devleti olarak kabul ediliyor. Türkiye, dünya devletleriyle aynı ligde değil" söylemiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kızdırmış: 

Erdoğan: “Senin her yerin Profesör olsa ne yazar ya” sözleriyle Bahadır Erdem’e racon kesmişti! 

Akşener’in “köklü” olmasa da değişikliğe gideceği ve mevcut bazı isimlerin Başkanlık Divanına giremeyeceğini öngörüyorum.

Bakalım neler olacak?

Devlet Bahçeli'nin, Erdoğan’ın onayıyla yaptığı “Evine Dön” çağrısı…

AKP’nin milliyetçi bir jargon geliştirerek İYİ Parti’ye göz kırpması…

Olmuyor.

Yetmiyor.

Kurtarmıyor.

Artık gündemi Meral Akşener belirliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meral Akşener’in “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" çağrısına kulak vermek zorunda.

MERAL AKŞENER’İ MİLLET ÇAĞIRIYOR!

Sevgiyle.