• USD  32,26
  • EURO  35,07
  • BORSA  10.319,96
  • ALTIN  2.464,06
SON DAKİKA

10 bin komando kırsaldan yolları kesti!

10 bin komando kırsaldan yolları kesti!

16 Aralık 2015 15:15

Terör örgütü PKK ve örgütün gençlik yapılanmasını Güneydoğu'daki bazı ilçelerdeki yerleşim birimlerinden temizlemeye yönelik başlatılan büyük operasyon sürüyor.


Operasyonlar, Ankara’da Başbakanlık, Genelkurmay ve İçişleri Bakanlığı'nda oluşturulan birimlerde, yakından takip ediliyor.

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde uygulanan sokağa çıkma yasağı ikinci gününe girdi. Büyük operasyonun Şırnak, Cizre ve Silopi ayağında 10 bin dolayında komando görev yapıyor. Meskun mahallerde yani sokak aralarında operasyonları polis özel harekat timleri yürütüyor. Bu kez sokak çatışmalarında polisin yanı sıra Jandarma özel harekat timleri de yer aldı. Komandoların, Sivas jandarma birliğinden olduğu öğrenildi.

KOMANDOLAR KIRSALDAN GEÇİŞİ TUTTU

Operasyonda; Kara Kuvvetleri'ne bağlı Bolu ve Isparta komando timleri de görev aldı. Operasyon çerçevesinde meskun mahallerin yanı sıra kırsal kesimde de güvenlik önlemleri alındı. PKK'nın dağ kadrolarının şehre girişlerinin engellenmesi için sınır hattından içeriye doğru önemli geçişlerde komandolar tarafından tıkamalar yapıldı. Şehir dışı ile kırsaldaki kritik noktalara tanklar da yerleştirildi.

BİRİ KANAS'ÇI 11 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Dün gece biri roket kullanıcısı biri uzaktan suikast silahı Kanas kullanıcısı toplam 11 PKK'lı öldürüldü. PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'nın bazı noktalarda sivillerin şehri terk etmesini engellediği ifade edildi. Operasyonun bugünkü bölümünde asker sayısının kademeli olarak artırılmasının planlandığı dile getirildi. Operasyonların, PKK'nın ve örgütün gençlik yapılanmalarının şehir içlerinden temizlenen kadar sürüdürülmesinin planlandığı kaydedildi.


haber, haberler, pkk, operasyon, güneydoğu
ÖNCEKİ Rusya ve Türkiye'den karşılıklı açıklamalar! SONRAKİ Davutoğlu: Hendek siyaseti halka ihanettir