• USD  32,38
  • EURO  34,78
  • BORSA  10.244,72
  • ALTIN  2.394,61
SON DAKİKA

25 Aralık savcı ve hakimi yargılanıyor

25 Aralık savcı ve hakimi yargılanıyor

07 Ağustos 2015 18:55

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, 25 Aralık yolsuzluk soruşturmasında görev alan eski savcı Muammer Akkaş ve eski hâkim Süleyman Karaçöl hakkındaki iddianameyi kabul etti.


Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 25 Aralık soruşturmasında görev aldıktan sonra mesleklerinden ihraç edilen eski savcı Muammer Akkaş ve eski hâkim Süleyman Karaçöl hakkında iddianame hazırladı. Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Akkaş’ın "görevi kötüye kullanma", Karaçöl’ün de "görevi ihmal" suçundan yargılanmasının istendiği iddianameyi kabul etti.
Akkaş ve Kara, birinci sınıf hâkim ve savcı oldukları için ilk derece mahkemesi olan Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nde 25 Kasım’da yargılanacaklar.
İddianamede, eski savcı Akkaş'ın ''görevi kötüye kullanma'' suçundan 3 yıl, eski hâkim Süleyman Karaçöl'ün ise ''görevi ihmal'' suçundan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti.
Necmettin Bilal Erdoğan ile iş adamları Mustafa Latif Topbaş, Cengiz Aktürk, Usame Kutup, Yasin El Kadı, Muaz Kadıoğlu, Abdullah Tivnikli, Orhan Cemal Kalyoncu, Ömer Faruk Kalyoncu, Avni Çelik, İbrahim Çeçen'in de aralarında olduğu 41 kişi ve 2 şirket, görülecek davada mağdur olarak yer alacak.
Meslekten ihraç edilmişlerdi
25 Aralık’ta İstanbul Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Akkaş, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'na savcı olarak atanmıştı. Tekirdağ Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptığı sırada HSYK tarafından tedbiren görevden uzaklaştırılmıştı.
Hâkim Süleyman Karaçöl ise İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakimken Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı'na hakim olarak atanmıştı. Karaçöl de HSYK tarafından görevinden tedbiren uzaklaştırılmıştı.
HSYK 2. Dairesi, 12 Mayıs'ta savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş, Mehmet Yüzgeç ile hakim Süleyman Karaçöl'ün meslekten ihracına karar vermişti.
Kaynak: AA


haber, 25 aralık savcısı, yolsuzluk operasyonu, muammer akkaş, süleyman karaçöl, yargıtay
ÖNCEKİ Angry Birds 2'den indirme rekoru SONRAKİ Erdoğan Berdimuhammedov ile ne görüştü?