• USD  32,34
  • EURO  34,81
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.393,53
SON DAKİKA

3 milyon yeni mülteci uyarısı

3 milyon yeni mülteci uyarısı

26 Mart 2017 12:10

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak 3 milyon kişilik yeni bir göç dalgasının Türkiye’ye doğru hareketlenme içinde olduğunu söyledi.


Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "İran'da aldığımız bilgilere göre, yaklaşık 3 milyon mülteci var. İzinsiz mülteci var ve bunlar Türkiye'ye doğru hareketlenme içerisinde. İran'daki 3 milyon mülteci Türkiye'ye gelmeye çalışıyor. Daha çok Afgan maalesef. Yani İran'ın daha doğusundan. Sadece 2016 yılında Iğdır ve Ağrı illerimizden izinsiz geçiş yapmak isteyen tam 30 bin mülteci girdi. Türkiye sınırlarından girdi ve işlem yapıldı onlar hakkında." dedi.

Kaynak, CNN Türk'te katıldığı "Hafta Sonu" adlı programda, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Avrupa'nın liderlerinin tercihlerinin Avrupa'yı "ortaçağ karanlığı"na götürdüğünü dile getiren Kaynak, "Cumhurbaşkanımız çok doğru ifade etti. Siz, başka politik sebeplerle aşırılığı, radikalizmi, terörü korursanız, kollarsanız, bunların dönüp sizi vurmaması mümkün değil. Terör örgütünü araç olarak kullananlar, o aracın amacı ne olduğu belirsiz, ortada DEAŞ gibi can yakan, vahşice cinayet işleyen örgüt olmasını engelleyemezler. Araç olan şey, kendisi bir amaç haline, kendi politikalarını uygulayan bir amaç haline getirebilir." diye konuştu.


politika, başbakan yardımcısı, göçmen, veysi kaynak, haftasonu
ÖNCEKİ TBMM duvarındaki 69 yıllık sır SONRAKİ ABD Başkanı Trump görevden alınabilir iddiası