• USD  32,21
  • EURO  34,86
  • BORSA  10.218,58
  • ALTIN  2.444,47
SON DAKİKA

4 bin 900 gözaltı kararı...

 4 bin 900 gözaltı kararı...

26 Nisan 2017 11:26

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 72 ilde 1009 mahrem imamın gözaltına alındığını açıkladı. 15 Temmuz sonrası aynı anda başlatılan en büyük operasyon olduğu belirtiliyor


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgütün emniyet teşkilatı içerisindeki mahrem yapılanmasına yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda eş zamanlı büyük operasyon başlattı. 

4 BİN 900 ŞÜPHELİ

İstihbarat Daire Başkanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın yaptığı çalışmalarda, FETÖ'nün emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanması içinde bulunduğu belirtilen 4 bin 900 kişiyi tespit ettiği öğrenildi. Başsavcılık 4 bin 900 şüpheli hakkında arama ve gözaltı kararı verdiği öğrenildi. Bu şüphelilerden yaklaşık bin 500'ünün cezaevinde bulunduğu, bir kısmının ise yurt dışına kaçtığı belirtildi. Türkiye'de bulunduğu belirlenen FETÖ'nün emniyet teşkilatındaki mahrem yapılanması içindeki elemanlarına yönelik ise sabah erken saatlerde operasyon yapıldıği belirtildi.

BAKAN SOYLU:1009 MAHREM İMAM ALINDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun emniyet teşkilatını kapsayan mahrem yapılanmaya yönelik olarak, Ankara merkezli 81 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonla ilgili açıklama yaptı. Soylu, "Bu sabah 81 ilde yapılan bir operasyon  gerçekleştirilmiştir. Halen devam etmektedir. Şu ana kadar 72 ilde bin 9 mahrem  imam gözaltına alınmıştır. Bu, Türkiye Cumhuriyeti devleti açısından önemli bir  adımdır" dedi.

İSTANBUL'DA 390 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanmasına  (FETÖ/PDY) yönelik Ankara merkezli operasyon kapsamında İstanbul'da 390 kişi  hakkında gözaltı kararı alındı.

Soruşturma kapsamında İstanbul'da 390 kişi hakkında gözaltı kararı  bulunurken, Organize Suçlarla Mücadele, Mali Suçlarla Mücadele ve Terörle  Mücadele şube müdürlüklerine ekipler, şüphelilerin yakalanması için çalışma  başlattı.

Polis ekiplerince belirlenen adreslere düzenlenen operasyonlarda,  şüphelilerden bazılarının yakalandığı bildirildi.

Gözaltına alınanlar, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık  kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan yerleşkesine  götürüldü.

Hakkında gözaltı kararı bulunan diğer şüphelilerin yakalanması için  çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

BÜYÜK FETÖ OPERASYONUNDA İZMİR'DE 72 GÖZALTI

Türkiye genelinde FETÖ/PDY üyelerine yönelik başlatılan operasyonda, İzmir’de şu ana kadar 72 kişi gözaltına alındı.Alınan bilgilere göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY üyelerine yönelik sabah saatlerinde operasyon başlatılmıştı. Emniyet teşkilatı içindeki FETÖ üyelerinin 'sivil mahrem imamı' olduğu iddiasıyla 81 ilde düzenlenen operasyonda şu ana kadar 803 kişi gözaltına alındı. 54 ildeki operasyon İzmir’de de yapıldı. İzmir’de yapılan operasyonlar kapsamında şu ana kadar 72 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Eş zamanlı baskınlarla gözaltına alınan kişiler emniyete götürüldü.

KOCAELİ'DE MAHREM İMAMLARA OPERASYON: 17 GÖZALTI

Fethullahçı Terör Örgütünün emniyet yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda, Kocaeli'nde mahrem imam oldukları iddia edilen 17 kişi gözaltına alındı.

Fethullahçı Terör Örgütünün emniyetteki mahrem yapılanmasına yönelik Ankara merkezli 81 ilde 8 bin 500 polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenlendi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca sivil mahrem imamı olan bin kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyon kapsamında sabah erken saatlerde Kocaeli'de de bir çok adrese baskın düzenlendi.

Şuana kadar 17 ismin gözaltına alındığı operasyon halen devam ediyor. Gözaltına alınan kişilerin, sivil mahrem imam oldukları ve kripto kişiler arasında yer aldıkları öğrenildi.

ANTALYA’DA FETÖ OPERASYONU: 17 GÖZALTI

Ankara merkezli Antalya’da gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ-PDY) yönelik operasyonda emniyet imamı olduğu belirtilen 17 öğretmen gözaltına alındı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Antalya'da örgütün emniyet teşkilatı içerisindeki mahrem yapılanmasına yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlar kapsamında Antalya’da da emniyet imamı olduğu belirtilen 17 öğretmen gözaltına alındı.


antalya, imam, gözaltı, emniyet, fetö, süleyman solu, mahrem
ÖNCEKİ Açığı buldular,ATM'den 9 milyon lira çektiler SONRAKİ Hükümetten flaş 1 Mayıs açıklaması