• USD  32,38
  • EURO  34,79
  • BORSA  10.177,34
  • ALTIN  2.406,29
SON DAKİKA

91 Türk soruşturmaya dahil iddiası

91 Türk soruşturmaya dahil iddiası

21 Mayıs 2016 11:08

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı'nın Reza Zarrab soruşturması ile ilgili olarak Türkiye vatandaşı olan en az 91 kişi hakkında soruşturma yürüttüğü iddia edildi.


New York Güney Bölgesi Başsavcılığı'na yakın bazı güvenilir kaynakların iddiaları, Reza Zarrab soruşturmasının boyutlarının ne kadar ciddi olduğunu bazı yeni bilgiler iddia edildi.

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı'nın Reza Zarrab soruşturması ile ilgili olarak Türkiye vatandaşı olan en az 91 kişi hakkında soruşturma yürüttüğü iddia edildi ve bu sayının artmasının mümkün olduğu, soruşturmaların sürdüğü kaydedildi.

 

Bu 91 Türkiye vatandaşının bazıları için tutuklama, bazıları için ise mallarına tedbir ve ABD'deki mallarına dondurma isteneceği, diğer bazılarının ile ise sorular yöneltilmek üzere Amerikan savcılığınca iletişime geçileceği öğrenildi.

 

Bu işlemlerle ilgili çalışmaların önümüzdeki iki veya üç hafta içinde resmiyete döküleceği gelen diğer bilgiler arasında. 

 

Konuyu yakından takip eden ve işi gereği New York’un Güney Bölgesi Savcılığı ile de iletişimde bulunan Amerikalı bir kaynak, Reza Zarrab davasına bölge mahkemesince çok değer verildiği ve dikkatle izlendiğini, bunun belli başlı nedenleri olduğunu kaydetti.

 

Yine öğrenilen bilgilere göre bu 91 kişinin arasında Türkiye'de devlet yetkilileri, bürokrasiden üyeler, siyasetçiler ve işadamları var. Bu isimlerin birçoğu ismi kamuoyunca bilinen isimlerden oluşuyor.

 

Kaynak ‘’hiç beklenmedik isimlerin de’’ bu listede olduğunu kaydetti.

 

Haberdar


türkiye, new york, liste, işadamı, rıza zarrab, bharara
ÖNCEKİ Rize'li gencin Erdoğan'dan ilginç isteği SONRAKİ PKK'dan eylemlerimizi arttıracağız açıklaması