• USD  32,27
  • EURO  35,09
  • BORSA  10.319,96
  • ALTIN  2.475,75
SON DAKİKA

AB veABD'den Dündar ve Gül için bir uyarı daha

AB veABD'den Dündar ve Gül için bir uyarı daha

28 Ocak 2016 15:39

Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül için ağırlaştırılmış müebbet, Avrupa Birliği’nden bir uyarı daha geldi. AB Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, “Kriterler son derece açık ve bunlara saygı gösterilmesi gerekiyor” denildi.


AB Komisyonu’nun Avrupa Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn’ın Sözcüsü Maja Kocijancic, talep edilen cezalardan derin endişe duyduklarını belirterek, “Türkiye’nin yasalarının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (AİHS) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içtihadında belirlenen Avrupa standartlarına uygun bir şekilde uygulanmasını sağlamasını ümit ediyoruz” dedi. Bağımsız ve şeffaf bir soruşturma hakkına da dikkat çeken Kocijancic, “Bunun sağlanmasının sorumluluğu Türk makamlarının özellikle de yargı makamlarının sorumluluğunda” diye konuştu.

ABD'DEN 'KAYGILIYIZ' AÇIKLAMASI
Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner dünkü basın toplantısında Can Dündar ve ve Erdem Gül hakkında hazırlanan iddianameden büyük rahatsızlık duyduklarını söyledi. Toner konuya ilişkin açıklamasında şunları dile getirdi: "Olağanüstü sertlikteki suç isnadı, mahkemetoplantısında Can Dündar ve Erdem Gül hakkında hazırlanan iddianameden büyük rahatsızlık duyduklarını söyledi. Toner konuya ilişkin açıklamasında şunları dile getirdi: "Olağanüstü sertlikteki suç isnadı, mahkemeöncesi tutuklama ve şimdi de, savcılık makamının ömür boyu hapis cezası talep etmesi; Türkiye'nin, ifade özgürlüğü, demokrasi, adil yargılama hakkı ve yargının bağımsızlığı gibi temel ilkelere bağlılığı hakkında cindi endişeler uyandırıyor. Bu nedenle, Türk yetkililerine; Türkiye'nin basın özgürlüğü hususundaki anayasal güvenceleri doğrultusunda, basın da dâhil tüm kuruluşların ve tüm bireylerin, her türlü fikir ve eleştiriyi dile getirme özgürlüklerinin temini konusunda çağrıda bulunuyoruz."


abd, can dündar, cumhuriyet, ab, erdem gül, Müebbet, iddianame, mark toner, johannes hahn, maja kocijancik
ÖNCEKİ Dünya alarmda : Zika virüsü hızla yayılıyor SONRAKİ İşte jet sosyetenin tercih ettiği tatil adası