• USD  32,57
  • EURO  34,97
  • BORSA  9.716,77
  • ALTIN  2.446,11
SON DAKİKA

ABD Seçimleri Türkiye'yi aratmadı

ABD Seçimleri Türkiye'yi aratmadı

05 Kasım 2020 15:24

Bir zamanlar Türkiye için 'küçük Amerika' benzetmesi yapılırken 3 Kasım seçimlerinde ABD 'büyük Türkiye' gibi oldu. 46'ıncı başkanlık seçiminde yaşananlar Türkiye seçimlerindeki manzaraları aratmadı.


Amerika Birleşik Devletleri büyük ihtimalle modern zamanların en çalkantılı başkanlık seçimlerinden birini geçiriyor. ABD'li seçmenler her yeni gelişmeyi ‘ya bu nasıl olur' şaşkınlığı ile takip ederken durumu Türkiye'de evlerinden takip edenler için yaşanan gelişmeler oldukça sıradan.

İşte siyasilerin açıklamalarından boş arazilerde bulunan oy pusulalarına kadar ABD seçimlerinde yaşananlar ve Türkiye’deki benzerlikleri

1) TRUMP: KAZANDIM, BIDEN: YOO
Seçim sonuçları belli olmadan ABD Başkanı Donald Trump kendini galip ilan etmesi büyük şaşkınlık ile karşılandı. Trump Türkiye saati ile dün sabah saat 11:00 sularında Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada “Doğrusu seçimi biz kazandık” ifadelerini kullandı.

Trump dün akşam Beyaz Saray’da seçimi kazandık açıklaması yaparken ABD televizyonları sık sık bu bilginin doğru olmadığını aktaran yayınlar yaptı. Fotoğraf: Reuters
Seçimlerde “ciddi usülsüzlük” olduğunu savunan Trump’ın kullanılan oyların sayımının durdurulmasını istediklerini ve seçimleri Yüksek Mahkeme’ye götüreceklerini ifade etmesine Demokratların adayı Joe Biden tepki gösterdi. Biden, sonuçların mahkemeye taşınması halinde Demokratların da hukuki seçeneklerini kullanacaklarını açıkladı.

Trump’ın ‘kazandık’ açıklamaları karşısında sakin bir tavır takınan Joe Biden’ın seçimleri kazanma şansı oldukça yüksek. 
31 Mart tarihinde yapılan ve Türkiye'nin en tartışmalı seçimlerinden biri olarak tarihe geçen İstanbul seçimlerinde az bir farkla Ekrem İmamoğlu önde olmasına rağmen AKP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım kendini galip ilan etmişti. Ardından tekrarlanan 23 Haziran seçimlerinde oy farklı 800 bine ulaşınca bu kez yine mikrofonların başına geçen Binali Yıldırım bu kez kaybettiğini açıklamıştı.


seçim, türkiye, abd
ÖNCEKİ Duygu istismarı yapan ürün satıştan çekildi SONRAKİ SİHA'ların yeni görüntüsü dikkat çekti