• USD  32,28
  • EURO  34,97
  • BORSA  10.173,42
  • ALTIN  2.450,53
SON DAKİKA

AB'den flaş yardım açıklaması

AB'den flaş yardım açıklaması

08 Ağustos 2017 10:39

B Komisyonu Bütçe ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Komiseri Günther Oettinger, Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye 2020 yılına kadar Türkiye'ye ödemeyi planladığı 4.3 milyar dolarlık üyeliğe hazırlık yardımını ödeyeceğini düşünmediğini belirtti.


Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun Bütçe ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Üyesi Günther Oettinger, Türkiye'deki siyasi gelişmelerin ülkeye verilen AB yardımlarını etkileyebileceğini ifade etti. AB Komisyonu Üyesi Oettinger, Funke Medya Grubu'na bağlı gazetelere verdiği demecinde, Türkiye'ye AB üyeliğine hazırlık için verilen mali yardımların Avrupa değerlerinin kabul edilmesine bağlı olduğunu belirtti. Oettinger, bu yardımlarla "Avrupa'nın yolunu açmak istediklerini, bunun tam tersini desteklemeyeceklerini” söyledi.

Deutsche Welle'nin haberine göre AB Komisyonu Üyesi Oettinger, Türkiye'nin Avrupa değerlerinden sürekli uzaklaştığı tespit edilirse, bunun ülkeye verilen mali yardımları etkileyeceği konusunda uyarıda bulundu. Oettinger, Türkiye'ye verilen AB yardımlarının 2018 yılı AB bütçe görüşmelerinde de gündeme geleceğini söyledi.

2005 yılından beri AB'ye aday ülke statüsünde bulunan Türkiye'ye 2014-2020 yılları arasında toplam 4,5 milyar euro mali yardım yapılması öngörülüyordu. AB Komisyonunun verdiği bilgilere göre, Türkiye'ye bugüne kadar bu paranın 167 milyon 300 bin eurosu ödendi. Gereken şartların yerine getirilmesi halinde, bu mali yardımlar somut projelere veriliyor.


yardım, türkiye, avrupa, kaynak, ab, günther ottinger
ÖNCEKİ Almanya'yla yeni kriz kapıda SONRAKİ Bodrum'da şiddetli deprem