• USD  32,28
  • EURO  35,03
  • BORSA  10.532,65
  • ALTIN  2.473,87
SON DAKİKA

Abdullah Gül siyasete dönecek mi?

Abdullah Gül siyasete dönecek mi?

17 Eylül 2015 23:43

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, uzun süreden sonra ilk kez televizyonda konuk olduğu canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.


Gül, siyasete dönüp dönmeyeceğine ilişkin sorular karşısında da 'İhtiraslı bir siyasetçi olmadım hiç' deyip ekledi: Şüphesiz ki bir ihtiyaç söz konusu olursa o zaman bakarım. 

Siyasi kariyer derseniz, Cumhurbaşkanlığı'ndan öte bir kariyer yok. Siyasetle geçti hayatım. Cumhurbaşkanlığı'ndan sonra o günkü şartlara baktım. Siyasetten resmen partili milletvekili olmadan da siyasetle geçtiğini söyledim. İhtiraslı bir siyasetçi olmadım hiç. Her şeyi 'Muhakkak ben olayım' diye bir düşüncem olmadı. İhtiras benim motivasyonum olmadı. Cumhurbaşkanlığı yaptıktan sonra bu şartlar içinde olmamın doğru olmadığını söyledim. Tabii ki benim de gecem gündüzüm bunlarla geçiyor.

'SİYASETİ MAKAM İÇERİSİNDE YAPMADIM AMA İHTİYAÇ SÖZ KONUSU OLURSA O AYRI'

- Ben burada oturmuyorum. Ben dışarıda ve içeride birçok toplantılara katılıyor ve fikirlerimi söylüyorum. Açık fikirlerimi söylemeye devam edeceğim. Birikimlerim bana ait kalamaz. Bunları samimi bir şekilde paylaşmam bir vazife. İleride ne gözükür ona bakmak lazım. Siyaseti bir hırs ve makam mevki içerisinde yapmadım. Benim yapabileceğim bir şey olursa ona bakarım. Kariyer açısından değil bu şüphesiz. Doymamış gibi bir siyasi merak içerisinde olamam. Bir ihtiyaç söz konusu olursa o ayrı bir konu. Tek arzum arkadaşlarımın başarılı olması. Büyük sorumluluk taşıyanlar 10 kez düşünerek hareket eder.


ak parti, abdullah gül, aktif siyaset, dönecek mi?
ÖNCEKİ Uğur Işılak'ın üstü çiziliyor mu? SONRAKİ Kartal Avrupa'da tam gaz! 0-1