• USD  32,36
  • EURO  34,58
  • BORSA  10.045,74
  • ALTIN  2.384,18
SON DAKİKA

Abdullah Gül'den Çok Konuşulacak Poz

Abdullah Gül'den Çok Konuşulacak Poz

23 Ekim 2021 11:54

Osman Kavala tartışması sürerken eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den dikkat çeken bir hamle geldi. Gül, Kavala bildirisinde imzası bulunan Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Ari Maki ile görüştü ve fotoğraf verdi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batılı 10 ülke büyükelçisinin “Osman Kavala bırakılsın” bildirisiyle ilgili çok sert ifadeler kullanmıştı.

Erdoğan, "Bakın şimdi AİHM bir karar almış. Bu Kavala denilen Soros artığıyla ilgili olarak Türkiye'yi adeta burada mahkum etmek istiyorlar. 10 büyükelçi bu açıklamayı niye yapar? Bu Soros artığını savunanlar, 'bunu nasıl bıraktırırız' gayreti içindeler. Söyledim Dışişleri Bakanımıza, bizim bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz. Türkiye'ye böyle bir ders vermek haddinize mi sizin? Kimsiniz siz?" demişti.


Erdoğan'ın açıklamasından önce Kavala bildirisine imza atan büyükelçiler Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak uyarılmıştı. Büyükelçiler şu ülkelerdendi: Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda.


Osman Kavala tartışması sürerken eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den dikkat çeken bir hamle geldi. Gül, Kavala bildirisnde imzası bulunan Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Ari Maki ile görüştü ve fotoğraf verdi.


Büyükelçi Maki, o görüşmeye ilişkin fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı.

Kavala tartışması sürerken Gül'ün Maki ile verdiği poz “mesaj” olarak yorumlandı.

 

 

 

 

 
 


ÖNCEKİ Nevşin Mengü Skandalı Ortaya Çıkardı Atama İptal Edildi SONRAKİ İBB cemaatlere para akıtmış!