• USD  32,20
  • EURO  35,01
  • BORSA  10.643,58
  • ALTIN  2.500,70
SON DAKİKA

Acı olayda kimlikler netleşiyor

Acı olayda kimlikler netleşiyor

01 Ocak 2017 15:44

Güvenlik güçleri teröristin peşinde. Reina'daki katliamda yaşamını yitirenlerin kimlikleri de belli olmaya başladı.


Reina’daki yılbaşı eğlencesine yabancı uyruklu misafirleri getiren Turizm Şirketi çalışanı, Ayhan Arık kapıda beklerken teröristin ilk kurşunlarına hedef oldu. Eğlence mekanına turist getiren Arık'ın uzun yıllardır turizm şoförlüğü yaptığı öğrenildi. Ulaş ve Anıl isimli iki erkek çocuk babası olan Arık'ın cenazesi, Küçükköy Merkez Camii'nden kaldırıldı. Törende Arık'ın babası Davut Arık, eşi Özlem Arık, kardeşi Faruk Arık ve 2 oğlu taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine Arık'ın ailesi, yakınları, iş arkadaşları ve komşuları katıldı. Ayakta durmakta zorlanan Ayhan Arık'ın eşi Özlem Arık komşuları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Tabutun başına gelen oğulları Ulaş, Anıl ve kardeşi Faruk Arık, birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Arık'ın küçük yeğeninin de amcasının tabutunu okşayıp asker selamı verdiği görüldü. Arık'ın cenazesi, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından tekbirler eşliğinde Yeşilyayla Mezarlığı'na defnedildi.İHA'nın haberine göre kimliği tespit edilenler arasında Irak'tan Türkiye'ye üniversite okumak için gelen bir gencin de olduğu öğrenildi. Iraklı Jalal Abbas isimli gencin Kemerburgaz Üniversitesinde öğrenci olduğu ve yaşanan silahlı saldırıda hayatını kaybettiği tespit edildi.


GÜVENLİK AMİRİ FATİH ÇAKMAK
Ortaköy'deki terör saldırısında şehit düşen güvenlik amiri Fatih Çakmak 35 yaşındaydı ve kendi ekibiyle birlikte çalışıyordu. 10 Aralık’ta düzenlenen bombalı saldırı sırasında Vodafone Arena’da görevli olan Fatih Çakmak ölümden kıl payı kurtulmuştu. Yılbaşı gecesinde ise daha önce defalarca görev yaptığı Reina’daydı. Teröristin kurşunlarıyla ilk hayatını kaybedenlerden oldu. Çakmak, ünlü futbolcu Zinedine Zidane ile hatıra fotoğrafı çektirmişti.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ HATİCE KARCILAR
Reina'daki silahlı saldırıda özel güvenlik görevlisi Hatice Koç da şehit oldu. Koç'un cenazesi, ailesi ve yakınları tarafından Adli Tıp Kurumundan alınarak Erdek'e götürüldü. Hatice Koç'un kısa süre önce Beşiktaş Şehitler Tepesi'nde yaşanan bombalı saldırı sonrası sosyal medya hesabında, "Severek geldiğim, görmek için göreve gelmek için can attığım yerdin. Artık her gördüğümde acı vereceksin" notunu paylaştığı görüldü.Ortaköy'deki Reina'da düzenlenen terör saldırısında kulübün garsonlarından Kenan Kutluk da hayatını kaybetti. Evli ve 2 çocuğu olduğu öğrenilen Kutluk'tan geriye ise eşiyle ve gece kulübüne gelen ünlülerle çektirdiği fotoğraflar kaldı.

 Ortaköy'de dün gece eğlence mekanı Reina'ya düzenlenen terör saldırısında yaşamını yitiren 39 kişinin kimlikleri tespit edilmeye başlandı. DHA'nın haberine göre; saldırıda yaşamını yitiren ve kimliği belirlenen yabancı uyruklu kurbanların isimleri Leanne Nasser, Jalal Abbas, Ahmed Saud Alfaoul, Muhammed Saud Alfaoul, Ahmed İsam ve Basma Abourazaq. Ajansların geçtiği haberlere göre katliam kurbanlarından kimliği belirlenenler şöyle:


saldırı, reina, Şehitler Tepesi, ortaköy, kenan kutluk, erdek
ÖNCEKİ Şehit polisin son paylaşımı SONRAKİ Başbakan: Noel baba kostümlü değil