• USD  32,34
  • EURO  34,81
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.393,53
SON DAKİKA

Ahmet Hakan: AKP'li bir koalisyon, kurtuluştur

Ahmet Hakan: AKP'li bir koalisyon, kurtuluştur

22 Haziran 2015 12:05

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan bugünkü yazısında "Kendinizi ufaktan da olsa AK Parti'li bir koalisyona hazırlayın" dedi.


Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan bugün koalisyon görüşmelerine ilişkin çarpıcı bir yazı kaleme aldı. İşte Hakan’ın ”İlle de AKP’siz olsun’ diyenlere sesleniyorum’ başlıklı yazısı:

"Çocuklar! Biliyorum. Çok istiyorsunuz. "İlle de AKP'siz olsun" diyorsunuz. Ama inanın şartlar uygun değil. Kurtarmıyor. Teknik olarak kurtarmıyor. Her şeyden önce... AK Parti dışındaki partilerden ikisi "ateş" ile "barut" gibi. Asla yan yana gelemiyorlar ve gelemezler. Onlar yan yana gelemeyince de... AK Parti'siz bir koalisyon mümkün olamıyor. Yani demem o ki... Kendinizi ufaktan da olsa AK Parti'li bir koalisyona hazırlayın. "AK Parti'li koalisyon" fikri sizi delirtmesin. "AK Parti'nin tek parti hükümeti" ile "AK Parti'li koalisyon hükümeti" arasında dağlar kadar fark olacak.

Mesela şu tür farklar: ­AK Parti "Ben yaptım oldu" diyemeyecek... Mutlaka uzlaşma arayacak. ­Kendi ajandasını topluma dayatamayacak... Ortağının onayını alacak. ­Anayasal kural ve düzenin dışına çıkamayacak... Ortağından çekinecek. ­Meclis'ten torba yasa falan çıkaramayacak... Meclis, tam bir meclis gibi çalışacak. ­Cumhurbaşkanı, hükümetin üzerinde baskı kuramayacak... Çünkü ortak buna izin vermeyecek. ­"Biz burada devrim yapıyoruz, önümüze çıkanı deviririz" diyemeyecekler... Çünkü ortak, "Ne devrimi yav" diye soracak? ­Bütün kurumların ele geçirilmesinden kaynaklanan kibir örselenecek... Çünkü kibrin düşmanı olan paylaşım devreye girecek. ­Epey bir süredir unuttuğumuz "uzlaşma"nın tatlı ve çekici kokusu burnumuza dolacak. Çünkü uzlaşmasız iş yapılamayacak. ­Ödünler verilecek... Bir adım bu taraf atacak, bir adım öbür taraf atacak... Ve böylece cepheleşme denilen bela esaslı bir darbe alacak. ­Restorasyon başlayacak... Yargıda, bürokraside, devlette... Çiviler yeniden çakılacak... ­Maceracı dış politikaya son verilecek... En azından maceraya atılmadan önce ortağın ikna edilmesi gerekecek. * Bunlar Türkiye'nin son birkaç yıldır içine sürüklenmiş olduğu uçurum hesaba katılırsa... Muazzam kazanımlardır. Yani demem o ki... AK Parti'siz koalisyon imkânsız. AK Parti'li koalisyon ise... Felaket falan değil. Ne felaketi yahu! Biraz ince düşünülürse... Kurtuluş, kurtuluş


seçim, koalisyon, akp, haber, haberler, ahmet hakan, hürriyet
ÖNCEKİ Kılıçdaroğlu ancak 23 Nisan'da başbakan olabilir SONRAKİ 1 Temmuz'da dijital kıyamet korkusu