• USD  32,38
  • EURO  34,78
  • BORSA  10.113,74
  • ALTIN  2.411,60
SON DAKİKA

Ahmet Türk: Görevden kaçmam

Ahmet Türk: Görevden kaçmam

27 Kasım 2018 13:13

HDP Meclis grup toplantısından sonra gazetecilerin sorusunu cevaplandıran Ahmet Türk,


Eski milletvekili ve Mardin belediye başkanlığı sırasında görevden alınan Ahmet Türk, yeniden aday olması konusunda bir talep olması durumunda görevden kaçmayacağını söyledi. 

Türk, HDP Meclis Grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türk'e sorular ve karşılıkları şöyle: 

-AKP'de kayyımların belediye başkan adayı gösterilmesine ne diyorsunuz? 

-"Halkın iradesini hiçe sayma anlamına gelir. Yerel seçimler diyoruz, ismini yerel koyuyoruz ama  yerelle ilgisi olmayan  insanları devlet memurunu oraya atıyoruz. Şimdi bu demokrasilerde böyle bir şey görülmemiş. Gerçekten demokrasiden uzaklaşan bir Türkiye,  diktatörleşen bir Türkiye ve halkın iradesini hiçleştiren  bir Türkiye'deyiz bunu yaşıyoruz. Uzun zamandır siyasetin içindeyim belediye başkanlığı konusunda eğer halkın  talebi olursa  partini talebi olursa görevden kaçmayız. Ama bunun ötesinde de çok fazla da beklenti de isteğim de yok."

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşmenizin nasıl sonuçları olacak? 

-“Bir ittifaktan çok gelecekle ilgili neler yapabilmeliyiz, demokratik  değerler etrafında  nasıl  yeri bir geleceği oluşturabiliriz. Bu ceberrut anlayıştan kurtulmak için neler yapmamız gerekiyor bize düşen görev ve sorumluluklar nelerdir  bunu biraz bunu tartıştık. 

"Türkiye'de Kürtleri  ötekileştiren, Kürtlerden uzaklaşan siyaset  asla  demokrasiyi getiremez kendilerini  gözden geçirsin biz de kendimizi gözden  geçirmek zorundayız. Gelecekle ilgili, projelerle ilgili Türkiye'nin değişim ve dönüşümünü  sağlamaya yönelik artık demokratik bir güç  birliğine  ihtiyaç olduğunu ifade etmeye çalıştım."

 

 

 


kılıçdaroğlu, kayyum, ahmet türk, belediye başkanlığı
ÖNCEKİ Erdoğan'dan MHP'ye jest mesajı SONRAKİ Kılıçdaroğlu: Öğretmenlere ikramiye verilsin