• USD  32,42
  • EURO  34,79
  • BORSA  10.208,65
  • ALTIN  2.401,93
SON DAKİKA

AK Parti'den Ekrem İmamoğlu'na tepki

AK Parti'den Ekrem İmamoğlu'na tepki

03 Nisan 2019 14:12

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünal, "İmamoğlu 'Ben Başkanım' diyerek süreci oldu bittiye getirmek istemektedir" ifadesini kullandı.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, İstanbul’daki seçim süreciyle ilgili açıklamada bulundu. Ünal, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Ekrem İmamoğlu, devam eden hukuki süreçten neden rahatsız? Kendini başkan ilan edip, bu sürecin durdurulmasını neye dayanarak istiyor? Kendisi elinde belge sallayarak usulsüzlükten bahsediyor. ‘YSK itirazları dikkate almasın ve hukuki süreç durdurulsun ve elim ayağa kaldırılsın’ diyor. Bu tavır millet iradesine, hukuk devletine saygısızlıktır. Devlet adamlığı, hukuki süreci yok saymak, şaibe oluşturmak, ‘ben başkanım’ diyerek meseleyi oldu bittiye getirmemektir" ifadesini kullandı.

"HANGİ HAKLA KENDİNİ BAŞKAN İLAN EDİYORSUN"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, partisinin İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyerek, CHP İstanbul Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun açıklamalarına yanıt verdi. Belediye başkanı olabilmek için hukuki süreçlerin tamamlanması gerektiğini vurgulayan Yavuz, “Daha hukuki süreçler tamamlanmadan, mazbata teslim edilmeden kendisini başkan ilan etmesi gerçekten hayret vericidir. Anlamı da yok, anlaşılır da değildir. İstanbul CHP adayı özellikle bu süreçlerin durdurulmasını talep ediyor. Bir an önce kendisini başkan ilan edelim istiyor. Hatta ‘Sayın Cumhurbaşkanımız gelsin elimi kaldırsın’ yaklaşımı sergiliyor. Sen seçildiğine nereden kanaat getiriyorsun. Bu süreçlerin bitmesini hangi hakla istiyorsun” şeklinde konuştu.

Dünyanın her yerinde seçimlerin ardından hukuki bir sürecin işletildiğini belirten Yavuz, “Türkiye’de de seçimlerle ilgili bir hukuki süreç işliyor. Sandıktaki işlem biter, seçim kurulundaki iş ve işlemlere sıra gelir. İlçeden başlayarak itiraz süreçleri işler. Bunlar tamamen yargı gözetiminde işlemlerdir. Önce ilçe seçim kurulu gerekeni yapar. Beğenilmiyorsa itiraz edilenlerce il seçim kuruluna itiraz edilir, sonunda YSK’ya giderek mesele kesinleşir. Hal böyle iken hangi hakla kendini başkan ilan ediyorsun. Hangi hakla işlettiğimiz süreçleri hadsizlik olarak görüyorsun. Bizim yaptığımız doğal, yasal bir şey. Biz istiyoruz ki ne Ekrem İmamoğlu lehine ne de aleyhine bir oy fazla yazılmasın. Yine istiyoruz ki bize verilmiş her oy hanemize kaydedilsin. Kendisi de örnek veriyor. Bir sandıkta yanlış yazılmış. Biz bir örnek veriyoruz ki. Hem onu düzeltelim, hem yüzlerce, binlerce maddi hatayı düzeltelim. Kamu vicdanı rahatlasın, gelin hep birlikte sayım yapalım” ifadelerini kullandı.


ak parti, ysk, ekrem imamoğlu
ÖNCEKİ Uğur Dündar'dan olay sözler SONRAKİ Semra Topçu Halk Tv ayrılığının perde arkasını anlattı