• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

Akademisyen: Virüse yakalananlar boğularak ölüyor

Akademisyen: Virüse yakalananlar boğularak ölüyor

16 Mart 2020 16:57

İtalya’da bir üniversitede araştırma görevlisi Sanem Önen, ülkedeki korona virüsü salgınına ilişkin son durumu anlattığı videoda insanların boğularak hayatını kaybettiği söyleyerek, hastanede kapasitenin dolması nedeniyle doktorların hasta seçmek zorunda kaldıklarını söyledi.


Çin’de ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan korona virüs salgınında

Çin’den sonra en yüksek ölüm oranına sahip İtalya’da yaşayan araştırma görevlisi Senem Önen yaşananları bri videoyla anlattı.

“VİRÜSE YAKALANAN KİŞİ BOĞULARAK ÖLÜYOR”

Türkiye’de yapılması gerekenlere ilişkin tavsiyelerini anlatan Önen, “Mümkün olduğu sürece insanların evinde durması gerekiyor. Elimize kolonya sürdük, yüzümüze kolonya sürdük, mikropların yüzde 80’nini öldürdük dolaşmaya devam edelim. Yok böyle bir şey. Hastalığın grip gibi algılanması da çok ciddi bir hata. Grip değil. Grip gibi demesinin tek sebebi virüs kaynaklı olması ve ilacının olmaması. Çok ağır seyrediyor. Yakalanan kişi nefes darlığından yani boğularak ölüyor, nefes alamayarak hayatını kaybediyor” şeklinde konuştu.

İtalyanların balkondan balkona müzik yapıp şarkı söylediği videolara değinen Önen, “Bir şekilde morallerini yüksek tutmaya çalışıyorlar. Tabiki herkes moralini yüksek tutmaya çalışıyor. Ama hastanelerden gelen videoları görmüyorsunuz. Yatak kapasitelerinin nasıl yetersiz kaldığını görmüyorsunuz, insanların nasıl öldüğünü görmüyorsunuz. Gerçekten çok dramatik” dedi.


italya, akademisyen, koronavirüs, Sanem Önen
ÖNCEKİ CHP’li Çakırözer’den hükümete korona salgınında emekçinin haklarını koruyun çağrısı SONRAKİ ABD borsası 33 yıl sonra bir ilk yaşadı