• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

AKP ile MHP arasında yeni kriz…

AKP ile MHP arasında yeni kriz…

06 Ocak 2019 09:59

AKP Bingöl İl Başkanı Mehmet Hanefi Güler'in partisinin il başkanlığında MHP ile ilgili kullandığı, "AKP, MHP'yi kendi içinde minimize etti" sözleri tepkilere neden oldu.


AKP Bingöl İl Başkanı Mehmet Hanefi Güler'in partisinin il başkanlığında, Milliyetçi Hareket Partisiile ilgili söylediği sözler tepkilere neden oldu.Sosy.al medyada yayınlanan video da tepkilerin artmasına neden oldu

"AKP MHP'Yİ KENDİ İÇİNDE MİNİMİZE ETTİ"

MHP ile yapılan ittifaka ilişkin eleştirilerin gereksiz olduğunu AKP'nin, MHP'yi kendi içinde minimize ettiğini söyleyen Güler, MHP'nin eski MHP'lilikten çıktığını ve AKP'nin politikalarını desteklediğini söyledi.

 "MHP'NİN TÜRKİYE İDDİASI YOK"

Sosyal medyada yer alan videoya göre AKP Bingöl İl Başkanlığı Binası'nda partililere ve yerel basına hitap eden Güler'in açıklamaları şöyle:

"AKP'nin MHP ile imtihanı söz konusu değildir. Zaten AKP, MHP'yi kendi içinde minimize etmiş. Eski MHP'lilikten de çıktı, o haşin faşizan söylemlerden çıktı. Şu anda AK Parti'nin tüm projelerine destek veren, AKP'yi uluslararası arenada savunan, dış politikamızı destekleyen bir parti ve bu partinin Türkiye iddiası yok. İktidar olma şansı var mı MHP'nin? Yok. Cumhurbaşkanı, devlet başkanı seçme şansı var mı? Yok. Peki MHP sana destek veriyor, destek verme deme şansın var mı? O da yok."

 


akp, mhp, bingöl, il başkanı, mehmet hanefi güler
ÖNCEKİ Gökçek'in cumhur ittifakına desteği sürüyor mu? SONRAKİ Pentagon özel kalem müdürü istifa etti