• USD  32,20
  • EURO  35,01
  • BORSA  10.643,58
  • ALTIN  2.500,70
SON DAKİKA

AKP ve HDP ikna turlarına başlıyor

AKP ve HDP ikna turlarına başlıyor

04 Ocak 2016 14:41

AKP ve HDP, siyasi arenada savunduklarını "halka indirmeye" hazırlanıyor.


Hürriyet'ten Zeynep Gürcanlı'nın haberine göre,

Hem AKP, hem de HDP, farklı “davalar” için halka gitmeye karar verdi; AKP, “başkanlığın nimetlerini” anlatmak için, parti yöneticileri ve milletvekilleri aracılığıyla “halkla buluşmalar” planlarken, HDP de “özyönetim” fikrini yaymak için miting hazırlığına girişti. AKP’DEN “TÜRK TİPİ BAŞKANLIK” PROMOSYONU

AKP’nin “halkla buluşmalarında” ana konu, “Türk tipi başkanlık” olacak.
Öngörülen başkanlıkta neyin olduğundan çok, “neyin olmayacağı” üzerinde durulacak;
Buna göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta gündeme getirdiği, son olarak da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun dillendirmeye başladığı “Türk tipi başkanlık”ın, “diktatörlük olmayacağı” halka anlatılmaya çalışılacak.

Yine halkla buluşmalarda, Türk tipi başkanlık’ta “federalizm olmayacağı” da vurgulanacak.

ERDOĞAN “HİTLER ALMANYASI’NI” ÖRNEK GÖSTERMİŞTİ

Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye için öngördüğü Başkanlık sisteminde federal ya da özerk bölgeler olmayacağını vurgulamak için, “Hitler Almanya’sındaki sistemi” örnek vermişti. Erdoğan, Hitler’in başkan-führer olduğu Alman sisteminin, “üniter yapı” üzerine kurulduğuna vurgu yapmıştı.

HDP ÖZERKLİĞİ ANLATACAK

AKP’nin “başkanlıkta ne özerklik, ne de federalizm olacak” temalı toplantılarına karşılık, HDP de “özyönetimi” anlatmak için meydanlara çıkmaya hazırlanıyor.
HDP’nin, Demokratik Toplum Kongresi tarafından ayrıntılarıyla açıklanan “özyönetim” modelini halka anlatabilmek için, başta Batı illeri olmak üzere, pekçok “meydan mitingi” planladığı ifade ediliyor. Mitinglerin yanısıra, çalıştay ve salon toplantıları ile, Batı illerinde çok tepki çeken özyönetim sistemine destek sağlamanın amaçlandığı belirtiliyor. 


selahattin demirtaş, hdp, ahmet davutoğlu, akp, başkanlık sistemi, haber, haberler, ikna turu
ÖNCEKİ Bensu Soral okuluna döndü SONRAKİ Son ankette HDP ve MHP oyları eşit çıktı