• USD  32,34
  • EURO  34,81
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.393,53
SON DAKİKA

AKP'de isyancı teşkilattan yeni karar

AKP'de isyancı teşkilattan yeni karar

18 Aralık 2018 08:42

İlçe başkanları belediye başkan adayı olarak gösterilmeyen ve bu yüzden ayaklanan AKP Seydişehir İlçe Teşkilatının, genel merkez tarafından görevden alınmasından sonra 'bağımsız aday' göstermek için harekete geçtiği belirtildi.


Konya’nın Seydişehir ilçesinde; AKP ilçe örgütü, belediye başkan adaylığı için görevinden bir süre önce istifa eden AKP Seydişehir İlçe Başkanı Mustafa Konurer’in, aday gösterilmeyeceği söylentileri üzerine ayaklanmıştı.

İlçe belediye başkan adayının AKP Genel Merkezi tarafından belirlendiğini savunan partililer protesto eylemi yapmış “Bu durum teşkilatları yok sayarak ‘ben yaptım oldu' mantığından başka bir şey değildir. Karar gözden geçirilsin yoksa tüm teşkilat olarak istifa edeceğiz” açıklamasında bulunmuşlardı.

 AKP Genel Merkezi; parti disiplini ve genel politikalarına aykırı hareket ettiği gerekçesi ile Seydişehir İlçe Teşkilatı görevden aldı. Teşkilatla ilgili yeni görevlendirmenin önümüzdeki günlerde yapılacağı bildirildi.

Sözcü'den Mehmet Ali Kayacı'nın haberine göre, görevden alınan AKP Seydişehir İlçe Teşkilatı üyelerinin; bu karar üzerine eski ilçe başkanlarını bağımsız aday olarak seçimlere sokmak için harekete geçtikleri öğrenildi.


akp, konya, seydişehir, ilçe teşkilatı, bağımsız aday
ÖNCEKİ Prof. Karatay'dan, en tehlikeli yağ açıklaması SONRAKİ Beyaz Saray: Trump, Gülen'i iade ederiz demedi