• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

AKP'nin, İzmir'le zor imtihanı

AKP'nin, İzmir'le zor imtihanı

22 Kasım 2018 09:09

CHP'nin kalesi İzmir için çalışmalarını sürdüren AKP, bir yandan İzmir Ticaret Odası Başkanı'nı aday gösterebilmek için kanun çıkarırken diğer yandan Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Kurulu Başkanvekili Nihat Zeybekçi'nin adı ön plana çıktı.


CHP'nin kalesi İzmir'de aday bulmakta zorlanan AKP, kazanamaması durumunda görevini kaybetmek istemeyen İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener'i adaylığa ikna etmek için kanun çıkardı.

Oda ve birlik yöneticilerinin, seçimde aday olup kaybetmeleri durumunda görevlerine dönmelerine imkan tanıyan kanun Meclis'ten dün tartışmalarla geçti. 

Öte yandan Hürriyet'te Deniz Sipahi, İzmir için Nihat Zeybetçi'nin adının geçtiğini yazdı. İstanbul için Binali Yıldırım ve Ankara için Mehmet Özhaseki gibi isimlere ilave olarak, İzmir'e Nihat Zeybekçi, Düzce'ye Faruk Özlü, Bursa'ya Mehmet Müezzinoğlu'nun isimleri öne çıktı. Van için Hüseyin Çelik'in adı geçti.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Kurulu Başkanvekili Nihat Zeybekci'nin adı ön plana çıktı. Zeybekci de öneriye sıcak bakınca ismi kesinleşti. Zeybekci'nin İzmir'den sonuç alamaması durumunda eski görevine dönmesinin önünde engel yok. İzmir için eski milletvekili ve İzmir İl Başkanı Aydın Şengül'ün de adı geçiyordu.

yazanın tamamı


akp, izmir, nihat beybetci
ÖNCEKİ Anketlerde beklenmedik oy oranı SONRAKİ Demirtaş kararı için olay yaratacak sözler