• USD  32,49
  • EURO  34,78
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.441,07
SON DAKİKA

Akşener: Yeni Camii de dilenip, Sultan Ahmet Camii'de sadaka dağıtılmaz

Akşener: Yeni Camii de dilenip, Sultan Ahmet Camii'de sadaka dağıtılmaz

29 Nisan 2020 08:27

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk ekranlarında Fatih Altaylı ile Teke Tek programında soruları yanıtladı.


İYİ Parti lideri Meral Akşener, Fatih Altaylı ile Teke Tek programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Korona virüs sürecinin daha iyi yönetilmesi gerektiğini ve sokağa çıkma yasağı kararını Hıfzısıhha Kurulu’nun ilan etmesi gerektiğini belirten İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Sokağa çıkma yasağını Hıfzısıhha Kurulu'nun ilan etmesi lazımdı. İçişleri Bakanlığı ilan etti kaos oldu. İçişleri Bakanı, bu yönetimsizliği itiraf etti ve buradaki hatayı sorumluluk duygusuyla istifa etti” dedi.

Virüs salgının ardından büyükşehirlerdeki normalleşme süreci için plan ve programın yapılması için tavsiyelerde bulunan Meral Akşener, “Ben buradan Sağlık Bakanlığı'na öneride bulunmak isterim. Rastgele taramanın hazır evlerde iken kapılar çalınarak yapılması gerektiğini öneriyorum. Hazır insanlar evdeyken bize bir resim çıksın. Özellikle İstanbul gibi büyükşehirlerde normalleşme bakış açısının ayrı bir projeyle normalleşmenin planı ve programının yapılması lazım” ifadelerini kullandı.

İktidarın korona sürecini ekonomik olarak hazırlıksız yakalandığını belirten Akşener, “Şimdi İşsizlik Fonu vardı, ne olduğunu bilmiyoruz. Varlık Fonu var, bugün ortaya çıkan bilgiler ışığında 70 milyar lira borçluymuş. Merkez Bankası'nın ihtiyat akçeleri gitti. Böyle bir duruma ve güne ekonomik olarak hazırlıklı mıyız derseniz ekonomik olarak hazırlıksızmışız” dedi.


meral akşener, virüs, yenikapı
ÖNCEKİ İmamoğlu :İstanbul’da ölüm oranları daha fazla SONRAKİ Survivor'daki ödül malikanenin sahibi belli oldu