• USD  32,37
  • EURO  34,77
  • BORSA  10.208,65
  • ALTIN  2.393,05
SON DAKİKA

Amsertam'da Red Light sokağı kapatıldı

Amsertam'da Red Light sokağı kapatıldı

15 Mart 2020 23:23

Koronavirüs nedeniyle sıkı tedbirler uygulamaya başlayan Hollanda yönetimi, bu kapsamda başkent Amsterdam'da seks işçilerinin kendilerini sergiledikleri vitrinlerle tanınan Red Light (Kırmızı Fener) Sokağı'nı kapattı. Bölgedeki onlarca genelev ve eğlence kulübü 31 Mart'a kadar hizmet vermeyecek.


Hollanda yönetimi, koronavirüs ile mücadele kapsamında ülke çapında tüm restoran, kafe ve okulların 6 Nisan'a dek kapatılması talimatı verdi.

Söz konusu tedbirler, yasal esrar satışının ve tüketiminin yapıldığı 'esrar kafeler' ve gece klüpleri için de geçerli olacak.

Sağlık Bakanı Arie Slob, söz konusu esrar kafeler ve eğlence klüplerinin 16 Mart Pazar günü 17:00'dan itibaren hizmet vermeyi durduracağını açıkladı.

Bu sebeple yasak devreye girmeden önce kalan son saatleri değerlendirmek isteyen Amsterdamlılar ve turistler esrar kafelere akın etti.

Meanwhile in Amsterdam... Coffeeshops (Places you buy marijuana) about to close after government announce further restrictions due to covid-19. #coronavirus #covid #COVIDー19 #amsterdam #coffeeshops pic.twitter.com/ouoLLHD4xW

— Joran de Wit (@joran89) March 15, 2020
Seks işçilerinin kendilerini sergiledikleri vitrinlerle tanınan Red Light (Kırmızı Fener) Sokağı da kapatılan eğlence klüpleri arasında. Sokaktaki birçok kulübü bünyesinde bulunduran Otten Groep yaptığı açıklamada, “Kararın hem çalışanların hem de konukların sağlığı açısından olumlu” olduğunu belirtti. Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği sokakta yetişkin kulüpleri ve genelevler bulunuyor.

Hollanda'da teyit edilen koronavirüs vaka sayısının bin 135'e yükseldiği ve 20 kişinin salgın nedeniyle öldüğü bildirildi.


hollanda, Amsterdam, Red Light
ÖNCEKİ Rıdvan Dilmen'den EURO 2020 ile ilgili çarpıcı açıklama SONRAKİ Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Vaka sayısı 10'a yükseldi