• USD  32,44
  • EURO  34,75
  • BORSA  10.082,77
  • ALTIN  2.428,37
SON DAKİKA

Anayasa protestosuna sert müdahele

Anayasa protestosuna sert müdahele

09 Ocak 2017 12:53

Meclis Dikmen Kapısı önünde anayasa değişiklik teklifine ilişkin görüşmeleri protesto etmek üzere toplanmak isteyince çevik kuvvet ekipleri, gruba biber gazıyla müdahale etti.


Yıllardır Türkiye'nin gündemini meşgul eden ve son aylarda hareketlenen yeni anayasa tartışmaları için bugün tarihi bir gün. AKP ve MHP üzerinde anlaştığı ve komisyonda 3 maddesi tırpan yiyen yeni Anayasa paketi için görüşmeler Meclis Genel Kurulu’nda bugün başlıyor.  Teklif en az 330 oyla geçerse 2 ya da 23 Nisan’da referandum bekleniyor. En fazla 15 gün sonra paket Meclis’ten çıkarsa Cumhurbaşkanı onayına gidecek. AKP’nin 316 oyu üzerine MHP’den fire olur, 14 eksikle paket kalırsa siyaseti yeni bir gündem bekleyecek. Bu durumda referandum için planlanan tarihte erken seçim gündeme gelebilecek.

MECLİS’TE EYLEM
CHP Ankara İl Başkanlığı olmak üzere çok sayıda STK, bugün için Meclis Dikmen Kapısı önünde eylem yapılacağını duyurmuştu.

CHP’Lİ VEKİLLER DESTEĞİ GİTTİ
Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba öncülüğündeki bir grup  CHP’li vekil de eyleme katılmak için CHP grup toplantısından çıkarak Meclis kapısına geldi.

BİBER GAZLI MÜDAHALE GELDİ!

CHP’li milletvekillerinin de aralarında bulunduğu, STK üyeleri ve avukatlardan oluşan grup, Meclis Dikmen Kapısı önünde anayasa değişiklik teklifine ilişkin görüşmeleri protesto etmek üzere toplanmak isteyince çevik kuvvet ekipleri, gruba biber gazıyla müdahale etti.

CHP’Lİ VEKİLİN DİŞİ KIRILDI!
Müdahale sonucu, CHP Ankara milletvekili Necati Yılmaz’ın dişinin kırıldığı diğer vekillerin de çeşitli yerlerinden yaralandıkları öğrenildi.


chp, meclis, protesto, çevik kuvvet, eylem, chpnecati yılmaz
ÖNCEKİ Milli Piyango ve at yarışı hakkında önemli açıklama SONRAKİ Meclis'te canlı yayın sistemi kurdu