• USD  32,34
  • EURO  34,89
  • BORSA  10.205,76
  • ALTIN  2.378,40
SON DAKİKA

Android 6.0 Marşmelov: Dağıtım tarihleri

Android 6.0 Marşmelov: Dağıtım tarihleri

30 Eylül 2015 14:22

Yeni Android güncellemesinin geleceği cihazlara genel olarak göz gezdiriyoruz.


Google'ın dünkü tanıtım dahilinde üzerinde durduğu bir diğer önemli detay da doğal olarak Android'in yeni majör sürümü 6.0 Marşmelov idi.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da Andorid 6.0 yüklü biçimde gelecek olan ilk akıllılar Nexus 5X ile Nexus 6P olacakken bunları takiben önümüzdeki hafta itibarı ile Nexus ailesinin selef üyeleri Nexus 5 ile 6 ve tablet kanadında da Nexus 7 ile 9 güncellemeyi alacak.
Üreticiler cephesine dönük ise hepsini tek tek vermek yerine genel bir bilgilendirmede bulunalım:
Başta Samsung, LG, Sony ve HTC olmak üzere tüm ana akım üreticilerin 1.5 yaşından genç olan amiral gemileri (yani örneğin Samsung için Note 4 ve üzeri) bu yıl sona ermeden güncellenmiş olacak. Burada da baz alacağımız esas unsur, modelimizin son amiral gemisi mi yoksa örneğin bir önceki mi olduğu. Yani örneğin HTC One M9 tahminimizce önümüzdeki ay içerisinde güncellemeyi alacakken selefi M8 ise en kötü ihtimalle yıl bitmeden alacak. Keza benzer şekilde yine 1.5 yaşından genç olan orta-üst seviye modeller de önümüzdeki yıl içerisinde kademeli olarak güncellenecekler. Tabii kesin birşey demek güç ancak tahminimizce yine bu işten en memnun kalacak kullanıcılar Sony sahipleri olacaktır.
Android 6.0 Marşmelov ile alakalı tüm yenilikleri aşağıdaki haberimizde ayrıntılarıyla verdiğimizden bir kez daha tekrar etmiyoruz ama önemine binaen sadece şu iki detayın altını bir kez daha çizelim:
Yeni sürümün biz son kullanıcılar için pratikte en önemli iyileştirmesi enerji tüketiminin %30'a varan oranda azaltacağı belirtilen Doze enerji yönetimi özelliği ile geliştirilmiş izin yönetimi olacak. Şöyle ki artık, izinleri kategorize edebilecek ve dilersek kurulum sonrası yeniden düzenleyebileceğiz.

Yeni Şafak


android, Marşmelov, Andorid 6.0
ÖNCEKİ Erdoğan ailesinin acı günü SONRAKİ Kılıçdaroğlu evden arayıp uyardı!