• USD  32,35
  • EURO  34,84
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.390,49
SON DAKİKA

Artvin Cerattepe'de şafak operasyonu

Artvin Cerattepe'de şafak operasyonu

17 Şubat 2016 10:25

Artvin Cerattepe’de bakır madeni açılmasına karşı tepki göstererek bir araya gelen ve gece de nöbet tutan binlerce kişiye sabah müdahale başladı.


Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattepe Bölgesi'nde bakır madeni çıkarmak isteyen şirketin araçlarını engellemek amacıyla bölgede sabahlayan ve barikat kuran eylemcilere polis müdahale etti. Polisin gaz bombalı müdahalesine sonrası gerginlik yaşanıyor.

CHP Milletvekili Uğur Bayraktutan ise, valilik önünde açlık grevine başladı.Yeşil Artvin Derneği Başkanı Neşe Karahan ile birlikte 4 kişi gözaltına alındı.Polisin araçları çekmeye çalışmasıyla başlayan müdahalede her yer yine gaza boğuldu. Cerattepe’de hukuken maden işletmesi için hiçbir hukuki yol kalmayınca ortaya yeni bir ÇED raporu çıkarıldığını belirten avukat Bedrettin Kalın bu rapor hakkında 8 aydır yürütmeyi durdurma kararı verilmediği bu durumda önceki durdurma kararının geçerli olduğunu belirtti. Halen olay yerinde bulunan Kalın, bin 700 metrede bir metre karda direnişe devam ettiklerini söyledi.


artvin, cerratepe, ÇED, uğur bayraktutan, neşe karahan
ÖNCEKİ CHP masayı devirdi! Anayasa Komisyonu dağıldı SONRAKİ Diyarbakır Sur'da bir asker şehit