• USD  32,29
  • EURO  34,70
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.380,50
SON DAKİKA

Atalay Filiz'e istenen ceza belli oldu

Atalay Filiz'e istenen ceza belli oldu

21 Aralık 2016 10:05

Öğretmen Fatma Kayıkçı'nın katili Atalay Filiz hakkında iddianame düzenlendi


Seri cinayet zanlısı Atalay Filiz hakkında, tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı öldürdüğü iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, "tasarlayarak kasten öldürme" ve "nitelikli hırsızlık" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. 
 CİNAYETİ İTİRAF ETMİŞTİ

Emniyette Cinayet Büro Amirliği tarafından sorgulanan seri katil Atalay Filiz'in, Tuzla Yalıboyu Caddesi Postane Mahallesi'nde oturan tarih öğretmeni 2 çocuk annesi Fatma Kayıkçı'yı, kimliğinin deşifre olduğu korkusuyla öldürdüğünü itiraf etmişti.
 OLAYIN GEÇMİŞİ 


Tuzla Yalıboyu Caddesi Postane Mahallesi'nde oturan tarih öğretmeni, 2 çocuk annesi Fatma Kayıkçı'nın cesedi, 28 Mayıs'ta evinin yakınındaki çalılıkların arasında bulunmuştu. 

Kayıkçı'yı öldürdüğü iddia edilen Atalay Filiz'in, 16 Eylül 2013'te o dönem tümgeneral olan Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ve onu ziyarete gelen kız arkadaşı Elena Radchikova'nın öldürülmesi olayına karıştığı da belirlenmişti. 

Ankara'daki cinayetlerle ilgili yaklaşık 3 yıldır aranan Atalay Filiz'in, sahte kimlikle yurt dışına kaçtığı ve bir süre sonra geldiği İstanbul'da yaşamaya başladığı, çevresine kendisini farklı kimlikle tanıttığı belirtilmişti. 

İzmir'in Menderes ilçesinde yakalanarak İstanbul'a getirilen Filiz, tarih öğretmeni Kayıkçı'yı tasarlayarak öldürdüğü gerekçesiyle çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştı. 
 


Türkiye'nin konuştuğu seri katil Atalay Filiz kimdir?


27 Mayıs'ta Fatma Kayıkçı'yı öldüren, 2013 yılında da Göktuğ Demirarslan ve Elena Radchikova cinayetini işleyen 30 yaşındaki Atalay Filiz, İzmir'li ve Galatasaray Lisesi mezunudur. Liseyi bitirdikten sonra 2006 yılında Fransa'ya giden Filiz, Paris'te beş yıllık biyoloji ve genetik yüksek lisans eğitiminin ardından Türkiye'ye döndü.

2011 yılında İsviçre'ye giden ve bir yıl boyunca orada yaşayan Filiz, 2012 yılında Ankara'daki bir üniversitede doktora yapmak için Türkiye'ye döndü. Bir yıl boyunca burada yaşayan katil zanlısı, Göktuğ Demirarslan ve sevgilisi Elena Radchikova cinayetini işledikten sonra ortalıktan kayboldu.

Seri katilin yaşam hikayesini anlatan Dexter dizisinin sıkı bir takipçisi olan Atalay Filiz, İzmir'e kaçmadan önce İstanbul Hadımköy'de bir depo içinde konteyner kiraladığı, burada kişisel eşyalarını depoladığı ortaya çıktı. Bu depo içerisinde takipçisi olduğu Dexter dizisinin ve izlediği filmlerin CD'leri ortaya çıktı.

 

 
 
 
 
 


cinayet, fatma kayıkçı, atalay filiz, seri katil
ÖNCEKİ Meksika'da havai fişek faciası 31 ölü SONRAKİ Kayseri saldırısında hedefteki isim konuştu