• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

AYM Nadira Kadirova dosyasında 27 Aydır karar veremedi

AYM Nadira Kadirova dosyasında 27 Aydır karar veremedi

21 Ağustos 2022 13:07

Anayasa Mahkemesi, AKP Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde şüpheli şekilde yaşamını yitiren Nadira Kadirova’nın dosyası hakkında 27 aydır bir karar vermedi.


Anayasa Mahkemesi, AKP Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde şüpheli şekilde yaşamını yitiren Nadira Kadirova’nın dosyası hakkında 27 aydır bir karar vermedi. Ağabey Muhammet Ali Kadirov, “Bu adaletsizliğe karşı sessiz kalmayın” diye konuştu.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, ailenin avukatı Prof. Dr. İlyas Doğan, “Yaklaşık 6 ay önce Adalet Bakanlığı da ben de AYM’ye son savunmamızı verdik. Ancak başvurumuza dair hâlâ bir karar verilmedi, bekletiyorlar. Kararın açıklanması için bütün süreçler tamamlandı. AYM’ye yapılan başvuruda son aşamaya kadar gelmek önemli bir başarı aslında. Genellikle AYM’ye yapılan başvuruların büyük çoğunluğu ilk aşamayı geçse bile ikinci aşamada reddediliyor. Biz ise dördüncü aşamayı da tamamladık. Özetle başvurumuza dair bütün süreçler tamamlandığı halde bir karar verilmedi. Aylardır kararın açıklanmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.


ÖNCEKİ 16 yaşındaki Firdevs Babat ölü bulundu SONRAKİ İsmail Saymaz: İyi Parti ve DEVA arasındaki gerilim Var