• USD  32,20
  • EURO  35,01
  • BORSA  10.643,58
  • ALTIN  2.500,70
SON DAKİKA

Azınlık hükümeti çözüm olmaz

Azınlık hükümeti çözüm olmaz

03 Temmuz 2015 23:38

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yeşilay iftarında önemli açıklamalarda bulundu. "Kimse millete gitmekten çekinmesin, kaçmasın" diyen Erdoğan ardından ekledi: Azınlık hükümetinin ihtiyaç olan çözümleri üretemeyeceği kanaatindeyim.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yeşilay iftarına katıldı. Burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme ilişkin konularda değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, Meclis Başkanlığı seçiminin ardından gözlerin çevrildiği koalisyon görüşmeleri için de mesaj verdi.
Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:

'KOSKOCA PROFESÖR SİGARA, ALKOL HEPSİNİ GÖTÜRÜYOR...'

- Bir Müslümanın ne alkolle, ne uyuşturucu ile ne de sigara ile işi yoktur olamaz. Bakıyorsun hoca koskoca profesör sigara alkol bunları hepsini götürüyor. Sonra kendini savunuyor. Sonra başkası yapınca ‘bunları yapmamalısın’ diyor. Ben medya ile bu konuda çok savaş verdim. Ben bu konuda bazı programlarda açık net tavrımı ortaya koyduğumda çok eleştirilere maruz kaldım ama bu mücadelem devam edecek.

'HÜKÜMET KURULAMAZSA YAPILACAK İŞLEMLER ADIM ADIM HAYATA GEÇİRİLECEK'
- Meclis'te çoğunluğa sahip bir hükümetin en kısa zamanda kurulması için tüm siyasi partilerimizi bu konuda sorumluluk üstlenmeye davet ediyorum. Hükümetin kurulamaması halinde yapılacak işlemlerde tarafımdan adım adım hayata geçirilecektir.
'ASGARİ ANLAYIŞ BİRLİĞİ SAĞLAYAMAMIŞ PARTİLERİN KURACAĞI HÜKÜMET...'

- Türkiye 'nin önünde çok ciddi sorunlar, alınması gereken çok önemli kararlar var. Bu yükün altından kalkabilecek güç, dirayet ve kararlılıkla bir hükümet kurulması arzusundayım. Azınlık hükümetinin böyle bir imkana sahip olamayacağına inanıyorum. Aynı şekilde gündemimizdeki kritik meselelerde asgari bir anlayış birliği sağlayamamış partilerin kuracağı hükümetin de ihtiyacımız olan çözümleri üretemeyeceği kanaatindeyim.

'KİMSE MİLLETE GİTMEKTEN ÇEKİNMESİN'

- Görüşmelerden bir çözüm çıkmazsa çözüm yine milletimizdir. Kimse millete gitmekten çekinmesin, kaçmasın.

- Hükümetin bir an önce kurulması temennimiz.

'BENİM NEZDİMDE MISIR CUMHURBAŞKANI MURSİ'DİR'

- Yaşanan her gelişme bizim tespitlerimizin doğruluğunu teyit ediyor.

- Zaman zaman Mısır'ın şu anda başındaki işgalci zatla ilgili bu şekilde konuşmamı eleştirenler çıkıyor. Eğer ben demokrasiye inanmışsam, halkın iradesine inanmışsam, halkın iradesini yok sayanlara karşı mücadelem devam edecektir. Bunu çok açık, net söylemek zorundayım. Zira benim nezdimde yine söylüyorum Mısır'ın Cumhurbaşkanı Mursi'dir.


7 haziran seçimleri, koalisyon, recep tayyip erdoğan, haber, erken seçim, azınlık hükümeti, yeşilay iftar yemeği
ÖNCEKİ 75 yıl birlikte yaşadılar, peş peşe öldüler SONRAKİ 3 Temmuz Cuma vizyona hangi filmler girdi?