• USD  32,34
  • EURO  34,81
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.393,53
SON DAKİKA

Babacan'dan Davutoğlu çıkışı: Ciddi bir ayrışmamız var

Babacan'dan Davutoğlu çıkışı:  Ciddi bir ayrışmamız var

14 Mart 2020 18:52

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gazeteci Ruşen Çakır'ın Ahmet Davutoğlu sorusuna "Nihai hedefler çok önemli. Tarz, üslup, metot, yani oralarda ciddi bir ayrışmamız var." dedi.


Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile AK Parti hükümetinde birlikte çalıştıklarını hatırlattı. Babacan, Ak Parti sonrasındaki süreç içinse, “Bir arada olmak mümkün olmadı” dedi.

DAVUTOĞLU İLE TARZ VE ÜSLUP OLARAK AYRIŞMAMIZ VAR

Medyascope’ta gazeteci Ruşen Çakır’ın sorularını cevaplayan Ali Babacan, yeni parti kurma sürecinde neden Ahmet Davutoğlu ile birlikte hareket etmedikleriyle ilgili şunları söyledi:

“Ahmet Bey’le tanışmamız 2002. Hükümetin ilk kurulduğu yıllar. Daha önce tanımıyordum ama iyi bir ilim adamı olarak, saygın bir ilim adamı olarak sadece ismen duymuştum. Daha sonra yakın çalıştık, çok yakın çalıştık. Ancak bu AK Parti’den ayrılma, daha sonra yeni bir hareket başlatma sürecine bakarsanız başlangıcı, yöntem, kronoloji tamamen farklı seyrediyor bugüne kadar. Türkiye’deki sorunların tespiti konusunda ortak görüşler tabii ki olabilir, ama nasıl bir Türkiye görmek istiyoruz ve bunu nasıl bir ekiple yapmak istiyoruz? Bu önemli. Yine nihai hedefler çok önemli. Tarz, üslup, metot, yani oralarda ciddi bir ayrışmamız var. Onun için bir arada olmak mümkün olmadı.”
 

 


davutoğlu, siyaset, babacan
ÖNCEKİ AKP'li belediye koronavirüse mesaj gönderdi SONRAKİ Trump ABD'de koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısını açıkladı