• USD  32,26
  • EURO  34,82
  • BORSA  10.055,98
  • ALTIN  2.422,06
SON DAKİKA

Bahçeli: Herkes istiyorsa 15 Kasım erken seçim için uygun

Bahçeli: Herkes istiyorsa 15 Kasım erken seçim için uygun

20 Haziran 2015 12:51

AKP’nin tek başına iktidar çoğunluğunu kaybettiği seçimlerin ardından koalisyon seçeneklerini değerlendiren MHP lideri Devlet Bahçeli, yeni dönemde ana muhalefete talip olduklarını belirtip, kendileri için uygun olan olası erken seçimler için tarih bile verdi.


Sözcü’den Kamil Elibol’un haberine göre, gazetenin yazarları ile görüşen Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Koalisyon yapalım, Bahçeli başbakan olsun” teklifini saygı ile karşıladıklarını belirtse de, “MHP olarak bizi çok iyi anlamanızı istiyoruz, küçük hevesler peşinde koşan bir parti değiliz. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu sözü talihsiz. Çin’den gelen yeni bir oyuncak türümüdür bu? MHP bu cümleye kapılarak bu sözün arkasından nasıl gidebilir?” dedi.

’15 Kasım tarihi uygundur’

Erken seçimlere de sıcak baktığının sinyalini veren Bahçeli, hükümet krizi çıkması durumunda en sağlıklı yolun erken seçimlere gitmek olacağını belirtti.

Bahçeli, 15 Kasım tarihine işaret ederek şunları söyledi: “Erken seçim cümlesinde saptırma çok oluyor. Yarım balkon konuşmasının arka perdesinde seçimden çıkmış siyasi partileri tehdit eden bir üslup olarak, “Biz azınlık hükümeti kurabiliriz” ya da “Erken seçime gidebiliriz” sözüne karşın gece yaptığım değerlendirmede, “Eğer seçime gidilecekse ona varız” diyoruz. Eğer ülkede hükümet krizi yaşanırsa, millet iradesine başvurmak en sağlıklı yoldur. Böyle bir şey düşünüyorsanız 15 Kasım bunun için uygun tarihtir. Eğer herkes istiyorsa biz de istiyoruz.”

‘Bilal’i ver, iktidarı al’

Bahçeli, muhtemel koalisyonun AKP-CHP ortaklığı olacağını savunarak, kendilerinin AKP’yle koalisyon şartlarını da bir kez daha yineledi.

Bahçeli, şöyle konuştu:

“Kuvvetle muhtemel AKP+CHP’ye kurdurtacaklar, öyle gözüküyor. MHP olarak kurmayı düşündüğümüzde; Cumhurbaşkanı anayasal çerçevede kalacak mı? 1071 rakımına taşınacak mı yani Çankaya’ya taşınacak mı? Anayasa’nın ilk 4 maddesinden hiçbir şart altında taviz verilmeyecek! Çözüm sürecinin uydurma talepleriyle Türkiye’nin bir yıkıma gidişinden vazgeçecekler! 17-25 Aralık yolsuzlukları da var. Yani “Bilal’i ver iktidarı al.” Kabul ettikten sonra… Bunları bize verdikten sonra Erdoğan’ın AKP’si mi kalır. Bu şartları ortaya koydukları takdirde, MHP taşın altına elini değil gövdesini koyar. Bu diğerleri içinde geçerli.”


koalisyon, haber, haberler, devlet bahçeli, erken seçim, 15 kasım
ÖNCEKİ Oruç tutmuyorsun diye seti bastılar demişti ama... SONRAKİ Demirel'in mezarı başında dikkat çeken olay