• USD  32,20
  • EURO  35,01
  • BORSA  10.643,58
  • ALTIN  2.500,70
SON DAKİKA

Bahçeli, ilk kez AKP ile koalisyon şartlarını açıkladı

Bahçeli, ilk kez AKP ile koalisyon şartlarını açıkladı

01 Temmuz 2015 11:44

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, koalisyon için diğer seçeneklerin tükenmesi durumunda "partisinin sorumluluktan kaçmayacağını" belirterek, AKP ile ortak hükümet kurma konusunda ilk kez koşullarını açıkladı.


Bahçeli, AKP ile koalisyon için "çözüm sürecinin bitmesi, Yüce Divan ve yolsuzluk soruşturmalarının tekrar açılması ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın anayasal sınırlara çekilerek Çankaya'ya dönmesi" koşullarını öne sürdü.

MHP lideri, "Türkiye, MHP'ye ana muhalefet görevi vermiştir. Bize verilen ana muhalefet görevi koalisyon arayışlarına kapalı durmak demek değildir. Eğer ki tüm alternatifler tüketilirse, Türkiye’nin Allah’ın izniyle namerde muhtaç etmeyiz, sorumluluktan kaçmayız fakat, 3 haftadır dile getirdiğimiz şartlarımızdan vazgeçmeyiz" dedi.

MHP lideri Bahçeli, 7 Haziran seçiminden sonra ilke kez toplanan MHP TBMM Grubu'nda şu konuşmayı yaptı:

'Bize verilen ana muhalefet görevi koalisyon arayışlarına kapalı durmak demek değildir'

Türkiye seçim akşamından itibaren farklı bir siyasi yola girmiştir. Çatışmadan beslenen odak ve çevreler 7 Haziran'da milli irade tarafından açık bir şekilde ikaz edilmiştir.

Türkiye, MHP'ye ana muhalefet görevi vermiştir. Bize verilen ana muhalefet görevi koalisyon arayışlarına kapalı durmak demek değildir. Biz Türkiye ve Türk milleti için fedakarlık yaptık, gerekirse yeniden yaparız. Ama 46 yıllık mazimizi hiçe sayarsak, ülkülerimize ruh veren milli duruşumuzdan taviz verirsek bunu ne tarihe ne de bize gönül veren milyonlara anlatabiliriz.

‘Türkiye hükümetsiz kalmayacaktır’

Türkiye hükümetsiz kalmayacaktır. Aziz milletimizin sosyal ve ekonomik sorunları çözüm beklemektedir. MHP siyasi mücadelesini önce ülkem sonra partim ve ben inancıyla yürütmeye kararlıdır. Taşıdığımız sorumluluğun bilincindeyiz. Türk İslam davasının bugünki neferleri olarak taşıdığımız emaneti gelecek nesillere teslim etmek bizim boynumuzun borcudur.

‘Ok yaydan 46 yıl önce çıkmıştır’

Küresel güçlerin Türkiye üzerindeki emellerini iyi biliyoruz. Tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye'yi hedefine alan karanlık siyaset mühendisliğini, sizler ve partimiz elinin tersiyle itmiştir. Ok yaydan 46 yıl önce çıkmıştır.

‘Koltuk merakıyla ilkelerimizden caymayız’

Milletin verdiği mesajları iyi değerlendirmek durumunda olduğumuzun farkındayız. Biz MHP'nin bugünlere kolay gelmediğini yaşayarak biliyoruz. Verilen mücadelenin en canlı tanığıyız. Seçim sonuçlarıyla Türkiye'nin sahipsiz olmadığı dünyaya ilan edildi. MHP'yi var kılan vatan sevdasıdır. Koltuk merakıyla ilkelerimizden caymayız.

‘Her vekile düşen görev...’

Türkiye AK Parti’nin neden olduğu tahribatın sancılarını yaşamaktadır. MHP’nin tutumunu gizli niyetleri için fırsat zannedenlerin bu eğilimlerini bir kez daha gözden geçirmelerini istiyorum. MHP’nin uzlaşmacı tavrı üzerinden yıkıcı faaliyetlere meşruiyet kazandırılması durumunda en sert cevabı yine MHP verecektir.

Cumhuriyetin kuruluş ilke ve yapısını tartışmaya açmanın, etnik köken tartışmaları başlatmanın bize göre adı ihanettir.

Her vekile düşen görev, milli meselelerde yanlış adım atmaktan kaçınmak olmalıdır.

Bahçeli’den AKP ve HDP’ye: Hadi çözüm koalisyonunu kurun da görelim

Bu iki parti çözüm isimli ihanet sürecinde aynı kareye girmişlerdir. Oslo’dan İmralı’ya uzanan terörle müzakerelere birlikte omuz vermişlerdir.

Çözüm isimli ihanet sürecinin amaç, kapsam ve uygulamasını aşama aşama görmek bizim ve aziz milletimizin en doğal hakkıdır. Madem çözülme süreci her şeyin önündedir, madem Erdoğan başını bu işe koymuştur; AKP’yle HDP’ye sesleniyorum. Söz ve beyanatlarınızın arkasında duracak kadar yürekliyseniz, işte size fırsat, işte size imkan. Çözüm koalisyonunu kurun da görelim.

'Diğer koasliyon alternatifleri tükenirse sorumluluktan kaçmayız'

Eğer ki tüm alternatifler tüketilirse, Türkiye’nin Allah’ın izniyle namerde muhtaç etmeyiz, sorumluluktan kaçmayız fakat, 3 haftadır dile getirdiğimiz şartlarımızdan vazgeçmeyiz.

Birincisi çözülme süreci tamamen askıya alınmalıdır. İkinci olarak 17/25 Aralık rüşvet karanlığının üzerine tavizsiz olarak gidilmelidir. Soruşturma tekrar açılmalı, ucu kime dayanırsa dayansın tam bir mıntıka temizliği yapılmalıdır. Edep noksanı konuşmalar, kaçak mitingler yapan Erdoğan anayasa sınırlarına çekilmeli, Çankaya'ya dönmelidir.

'Kaçakçı Zarrab'a Cumhurbaşkanı'nın önünde hayasızca ödül verildi!'

Cumhurbaşkanı’nın huzurunda İranlı kaçakçı Zarrab’a mücevherat alanında ihracat şampiyonu ödülü hayasızca verilmiştir. Başbakan yardımcısının bir kanun kaçağına ödül vermesi utanç vericidir.

Sayın Kurtulmuş’un bilmiyordum demesi, özrün kabahatinden daha büyük olması demektir. Hiç kimse bizden hırsızları aklama tezgahına düşmemizi beklememelidir. Üçüncü olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan kesinlikle anayasa sınırlarına çekilmelidir. Kaçak ve korsan mitinglerle milli iradeyi körelten, şimdi de iftar sofralarını siyasete boğan Erdoğan, 1071 rakımlı tepeye dönüşün yollarını aramalıdır. Siyasette rol kapmaya çalışması Cumhurbaşkanlığı makamına hakarettir.


koalisyon, akp, haber, haberler, tbmm, mhp
ÖNCEKİ Demirtaş: MHP açıkça AKP'ye destek veriyor SONRAKİ Ece Erken: Anlaşmalı olarak boşanıyoruz