• USD  32,57
  • EURO  34,97
  • BORSA  9.716,77
  • ALTIN  2.444,80
SON DAKİKA

Bahçeli: Seçim 2023'te, adayımız Erdoğan

Bahçeli: Seçim 2023'te, adayımız Erdoğan

13 Ekim 2020 02:12

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun erken seçim çağrısına yanıt verdi.


Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Doğu Türkistan konusunda partisini eleştiren CHP ve Gelecek Partisi'nde yanıt verdi. "CHP'nin gözü Moskova'dayken Türklük davasıyla nefes alıyorduk" diyen Bahçeli, Ahmet Davutoğlu'na da, "Serok Ahmet" diye seslendi.

Azerbaycan-Ermenistan çatışmaları hakkında, "Çare yoktur, çözüm kalmamıştır, Dağlık Karabağ masada değil, sahada terör devleti Ermenistan'ın kafasına vura vura alınmalıdır" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun erken seçim çağrısını eleştiren Bahçeli, 'Seçim isteği sipariş ve hezeyandır. Sen bırak erken seçimi falan da, altının para ettiği bir dönemdeyiz, söz gümüş ise sükut altındır. Biraz sus' ifadelerine yer verdi.

Bahçeli'nin açıklamalarından başlıklar şöyle:

SÖZDE KUTSAL ATEŞİ SELAMLAMIŞLAR: İhanet ateşiyle yanan vicdanlar yeşili göremez. Son zamanların en trajik olayı. Ormana kast eden toprağa, toprağa kasteden vatana kast eder. Teröristler Hatay’daki sözde kutsal ateşi selamlamışlar ve yangınların sorumluluğunu üstlenmişlerdir. Ateşin böyle nesebi gayri sahih çocukları var mı bilemeyiz. Fakat bildiğimiz bir şey varsa o da şudur: Bunlar iblisin çocukları, ifridin çaşıtları, ihanetin çakallarıdır. Kimin çocukları oldukları esasen meçhul olan bu şerefsizlerin kısa sürede yakalanıp yaktıkları kadar yakılmaları, dahası yaptıkları her türlü kötülük ve menfur eylemlerden dolayı hesaba çekilmeleri en acil hukuk ihtiyacıdır.

KAHVALTI REZERVASYONU YAPANLAR İYİ MİSİNİZ? TTB Merkez Konseyi'nin hakikatten yana tavrını göreniniz oldu mu? Terörist Demirtaş'ın hakkındaki iddiaları göğsüne asacağı şeref madalyası gibi gören CHP Genel Başkanı'ndan ses çıktı mı? En küçük bir sitem işitildi mi? Kılıçdaroğlu şeref deyince aklına ne geliyor? Demirtaş'la ilgili nazlı nazlı kahvaltı rezervasyonu yapanlar, sorarım sizlere, nasılsınız, iyi misiniz? Geçen hafta Ağrı'da şehit düşen Emre Dokumacı'nın muhterem annesine, babasına, tabutune kapalıp ağlayan nişanlısına ne diyecekler, ne anlatacaklar? Teröriste terörist diyemeyen, bize göre teröristtir. Hatay'da evi barkı yanan, ağacı ve tarlası ateşe verilen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

DİYALOGLA ÇÖZMEK DOĞRU DEĞİL: Ermenistan-Azerbaycan tartışmasının diplomasi, diyalog ile çözülmek istemesi şu anda doğru değildir. İşgalci ülke, hak ve hukuk tanımayan ülke Ermenistan'dır. Geçen hafta ne dediysem aynı noktadayım. İki ülke arasındaki masa çağrıları, Dağlık Karabağ sorununu kilitlemekten başka bir şey değildir. Konu vatan konusudur, konu bağımsızlık konusudur. Moskova'da kurulan masada çözümsüzlük hali görülmüştür. Dağlık Karabağ'daki 72 saatlik insani ateşkes üzerinde uzlaşmaya varılmıştır. Bize göre bu bir tavizdir. Pamuk ipliğine bağlı ateşkesi ihlal eden Ermenistan'dır. Katil ile pazarlık, kurşun olarak, füze olarak, bomba olarak fatura edilmiştir. Çare yoktur, çözüm kalmamıştır, Dağlık Karabağ masada değil, sahada terör devleti Ermenistan'ın kafasına vura vura alınmalıdır. Dağlık Karabağ kahramanlık ve silah yoluyla Azerbaycan'a geçmelidir. Erivan bir gece ansızın bedel ödeyebilir.

GİT KOBANİCİ YOLDAŞLARINLA KUCAKLAŞ... Bu süreçte Doğu Türkistan meselesinin tekrar gündeme getirilmesi tesadüf değildir. Uygur Türklüğü’nün sorunu kuşkusuz sorunumuzdur. Hak gaspları, hukuk ihlalleri, insani trajediler hiçbir zaman onaylamayacağımız zorbalıklardır. Fakat Milliyetçi Hareket Partisi karanlık mahfillerde hazırlanıp servis edilen kirli senaryoların zehirli akıntısına kapılmayacak, hiçbir telkine alet olmayacaktır. CHP bize Uygur Türklüğü konusunda parmak sallayamaz, istikamet çizemez, dikte edemez, tavsiye ve tembihte bulunamaz. Onlar Moskova yolu gözlerken, biz esir Türklerin davasıyla nefes alıyorduk, Turan ülküsüyle, Türklüğün muzaffer günlerine ulaşma heyecanıyla fikir ve siyaset mücadelesi veriyorduk. Çizgimizde kırıklık yoktur, halen bu azimdeyiz, bu ahlaktayız, bu düşünce namusuna sahibiz. CHP kim, Doğu Türkistan’ı savunmak kimdir? Hele bir de Serok Ahmet var ki, gürültü patırdı çıkarmakta üstüne yoktur. Kalkmış bize soru sormuş: Doğu Türkistan’da yapılan zulme niye sessiz kalıyormuşuz? Hızını alamamış olacak ki, Doğu Türkistan’ı kaça sattığımızı da sorularının arasına iliştirmiş. Be hey Serok, söylesem anlamazsın, göstersem algılayamazsın, sussam gönül razı değil, yine de şunu bilmelisin ki, satmak senin işindir, pazarlamak seninle anılan bir meslektir. Sen Doğu Türkistan’ın haritada yerini bilmiyorken Milliyetçi-Ülkücü Hareket’in kalbi bu sevdayla çarpıyordu. Sen git Kobanici yoldaşlarınla kucaklaş, ecdadımızın geride kalan türbelerini boşaltmak için sözler ver, gücün yeterse kamyonlara yükleyip kaçabildiğin kadar kaç, belki kurtulur, belki yakayı kurtarırsın.

MHP'NİN ADAYI ERDOĞAN: CHP Genel Başkanı ne oldu da bir an önce seçim diye tutturdu? Kim aklına girdi? Bir televizyon programında bana seslenmiş, 'Yeter artık de, seçime götür Türkiye'yi' demiş. Senden ve zihniyetinden hiç hazmetmiyorum. Seçime gidip de ne yapacak, nereye ulaşacaksın? Sana ne vaad ettiler. Osman Kavala'ya yatan sempatinin arkasındaki neden Sorosçuların desteğini mi almak? Seçim isteği sipariş ve hezeyandır. Sen bırak erken seçimi falan da, altının para ettiği bir dönemdeyiz, söz gümüş ise sükut altındır. Biraz sus. Seçim meçim derdine düşme. Bizim görüşümüz açıktır, değişmemiştir. MHP, seçimin zamanında 2023'te yapılmasından yanadır. 2023'te Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır.


mhp, erdoğan, bahçeli
ÖNCEKİ Faruk Bildirici’den Esra Erol ve Müge Anlı’ya isim vermeden flaş uyarı SONRAKİ ABD'li fenomenden Türk erkeklerine şok suçlama