• USD  32,28
  • EURO  34,66
  • BORSA  10.045,74
  • ALTIN  2.412,42
SON DAKİKA

Bahçeli'den muhaliflere : Kumda oynasınlar !

Bahçeli'den muhaliflere : Kumda oynasınlar !

10 Mayıs 2016 11:19

Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, parti içi muhalefete çok sert sözler söyledi.


Bahçeli, MHP’deki muhalefete yönelik, “Bugünkü yönetim kalırsa baraj altı, yönetim giderse yüzde 25 garanti… Ağzı olan konuşmuş! Bu sefil yalancılar korosu MHP’yi edepsiz dedikodularla karıştırıyor. Sabah sütlerini içsinler, yetmezse kumda oynasınlar!” dedi.

Bahçeli’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

Allah'ın izniyle kanlı örgüt döktüğü kanda boğulacaktır. Terör destekçileri, iblis taşeronları açtıkları nifak çukurlarına bir daha çıkmamak üzere gömülecektir. Türkiye Cumhuriyeti bunu başaracak güç, azim ve inançtadır. Millet devletiyle bir ve bütündür. Heyecan ve hedefler aynı geleceğe sabitlenmiştir. Bu kutlu vatan üç beş soysuzun avucuna düşmeyecek kadar köklü, kudretlidir.

Türkiye bağımsızlığın bedelini asırlar içinde sayısız kez ödemiştir. Bunun aksini iddia eden kokuşmuşlar evvela bu bedeli ödemeyi göze alacak, sonra takatleri yeterse bu aziz milletle boy ölçüşmeyi deneyeceklerdir. Hiçbir sefil zihniyet Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihsel yürüyüşünü durduramayacaktır. Türkiye'nin fıtratında ne ümitsizlik, ne de korkuya teslim olmak vardır.

Yok öyle karamsarlığa tamah emek, kötümserliğe geçit vermek. MHP devletin bekasına, milletin asli ve ebedi çıkarlarına baş koymuştur. Destekse istenen şartsızdır, katkıysa istenen aracılıksızdır. Yeter ki terörizm kuşatmasını hep birlikte yaralım, feleğin çemberini kıralım. Bir vatan, bir millet kaybetmeden derlenip toparlanalım. Alçaklığın üstüne hep birlikte gidelim.

Bir vatan, bir millet kaybetmeden derlenip, toparlanalım. Kahramanlar Nusaybin başta olmak üzere ülkemin değişik yerlerinde mücadele verirken, Ankara’da post mücadelesine kapılmayalım. Titreyelim, kendimize gelelim, ihanete mızrak gibi, kurşun gibi saplanalım.

Türk milleti kendi hayat alanını çizip korurken vesveseci anlayışa takılmadı. Teslimiyetçi lobilere aldırış etmedi. Oluyor, başaramayacağız diyenlere kulak asmadı, kaale almadı. Mustafa Kemal’in Meclis kürsüsünden yaptığı konuşma yaşananların özünü anlatmıştır.

“TARTIŞMALAR 93 YIL ÖNCE KAPANMIŞTIR”

“İşittim ki bazı arkadaşlar yoksulluğumuzu bahane ederek memleketlerine dönmek istiyormuş. Ben kimseyi milli meclise zorla davet edilmedim. Kararlarında özgürdürler. Ben buradan bir yere gitmemeye karar verdim. Hatta hepiniz gidebilirsiniz. Asker Mustafa Kemal mavzerini alır, Elmadağı'na çıkar tek kurşunu kalana kadar vatanını savunur. Ben buna ant içtim.”

Kuruluş ruhu hiçbir şekilde darbelenemez. Bilelim ki Türkiye'nin var olma gayesi her makamın önündedir. Ne yeni bir sisteme, ne de yeni bir rejime gerek yoktur. Sonu macera olan arayışlara ihtiyaç yoktur. Yeni bir sisteme gerek varsa, devletin yeniden tanımında milletin tamamı “Tamam” diyorsa ancak o zaman ne konuşulacaksa konuşulur. Bunun dışında her teşebbüs yeni bir cepheleşme kaynağı olacaktır.

Pelesenk olmuş bahsekonu tartışmalar 93 yıl önce kapanmış, millet hükmünü Ankara'da vermiştir. Biz ne yapacaksak mevcut sistem içinde düşünmeliyiz. Başkanlık gelince işsizlik bitecek midir? Türkiye bölgesinde ve küresel anlamda yıldız gibi parlayacak, tüm sorunlarından kurtulacak mıdır? Muhataplarımız söyler mi, hangi mucize, hangi muhteşem başarılar sükun edecektir? Çok başlılıktan şikayet edenler, kaç başın olduğunu, hangi başların uçurulduğunu söyleyebilecek midir? Sistemi inşa eden insandır.

“BU BİR PATİNAJ HALİDİR”

Türkiye Cumhuriyeti'nin üzerinde yükseldiği ana dinamikler değiştirilmeden geçmişten keskin bir kopuş ve ayrılış yaşanmadan başkanlık nasıl kurulacaktır? Başka hedeflere yönelmeyecek siyaset ve devlet adamlarının bugünden olmayacağını kim garanti edecektir? “Başkanlık ihtiyaçtır” diyenler başka talep ve ihtiyaçlarla milletin karşısına çıkarsa buna nasıl mani olacağız? Başkanlık sisteminin milli bir beklentinin doğal yansıması olduğu tezi bize göre afakidir


tbmm, bahçeli, kum, başkanlık, muhalif, grup, süt
ÖNCEKİ Kılıçdaroğlu ifadeye gitmiyor SONRAKİ Nurgül Yeşilçay'a ikinci şans