• USD  32,19
  • EURO  34,99
  • BORSA  10.882,13
  • ALTIN  2.514,64
SON DAKİKA

Bahçeli'nin 4. tur açıklamasına CHP'den ilk tepki

Bahçeli'nin 4. tur açıklamasına CHP'den ilk tepki

01 Temmuz 2015 14:02

MHP lideri Bahçeli kendi adayları Ekmeleddin İhsanoğlu 4. tura kalamaz ise vekillerinin geçersiz oy kullanacağını açıklamasına ilk tepki CHP'den geldi.


MHP lideri Devlet Bahçeli 'nin Meclis Başkanlığı seçimine ilişkin kendi adayları Ekmeleddin İhsanoğlu 4. tura kalamaz ise vekillerinin geçersiz oy kullanacağını açıklamasına ilk tepki CHP 'den geldi. CNN Türk'te yayına katılan CHP’li Aytun Çıray, “Bahçeli AKPadayının seçilmesinin önünü açıyor tutumunu çelişkili buluyorum” dedi.

BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMASI DENGELERİ DEĞİŞTİRDİ

Meclis'te AKP'nin 258, CHP'nin 132, MHP'nin 80 HDP'nin de 80 milletvekili buluyor. Dün yapılan iki tur olmada 367 oy alan aday çıkmayınca seçim bugüne taşındı. Bugün 3. turda Meclis Başkanı seçimi için bir adayın 276 oy alması gerekiyor. Bu turda da sonuç çıkmaz ise en yüksek oyu alan iki aday 4. tura kalacak. 4. Turda da en yüksek oyu alan aday Meclis Başkanı seçilecek. Meclis aritmetiği 4. tura fire vermezler ise AKP ve CHP adaylarının kalacağını gösteriyor. Meclis Başkanı seçiminde kilit konumudaki iki partiden biri olan MHP'nin 4. tura adayı kalamaz ise geçersiz oy kullanacağını açıklaması seçim sonucunun sandık kurulmadan belli olmasına neden oldu.

Eğer MHP'li vekiller Genel Başkan Bahçeli'nin açıkladığından farklı hareket etmez ise 4. turda AKP'nin adayı İsmet Yılmaz'ın Meclis Başkanı seçilmesinin önü açılmış oldu.


chp, tbmm, mhp, politika, meclis başkanlığı, gündem
ÖNCEKİ MHP'nin 4. tur kararı belli oldu SONRAKİ Diyarbakır'a savaş uçağı takviyesi! İzinler kaldırıldı