• USD  32,52
  • EURO  34,88
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.441,35
SON DAKİKA

Bakan Koca, Türkiye'de ilk koronavirüs vakasını açıkladı

Bakan Koca, Türkiye'de ilk koronavirüs vakasını açıkladı

11 Mart 2020 00:15

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gece 00.30'da bir basın açıklaması yaptı. Koca, Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görüldüğünü açıkladı.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gece saat 00:30'da Ankara'da Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi'nde basın toplantısı gerçekleştirdi.

Bakan Fahrettin Koca'nın açıklaması şöyle:

Çin'in Wuhan kentinde bulunan tam 90 gün önce ortaya çıkan yeni koronavirüs başka bir çok ülkeye buluşmasına, küresel yayılım göstermesine rağmen Türkiye olarak süreçte büyük bir başarı gösterdik. Komşu ülkeler bizim aldığımız sıkı tedbirleri almadılar. Bizim strateji ve disiplinli eylem planında direncimiz hiçbir şekilde azalmadı. İnsanların ülkeden ülkeye hareket olduğu dünyada direnç hangi düzeyde olursa olsun bazı sonuçları önlemek maalesef mümkün değil.

Koronavirüs birçok ülkeye bir iki hafta içinde ulaşmasına rağmen, biz ülke olarak bu süreçte büyük bir başarı gösterdik.

Bugün akşam saatlerinde Koronavirüs şüphesi olan vatandaşımızın testi pozitif çıktı. Hastanın virüsü Avrupa'dan aldığı bilinmektedir. Aile bireylerinin hepsi gözetim altındadır. Tanı, ilk vakadır.  Hasta erkektir. 

Yapmamız gereken hayatımızı tedbirler noktasında düzene sokmaktır. Gerekmedikçe yurtdışı seyahateleri ertelenmelidir. Bakanlığımızca bildirilen koronavirüsten korunma programına lütfen uyalım. Yurt dışından dönenler için 14 kuralı, dönüşlerinde 14 gün kendilerini özellikle izole etmelerini istiyoruz. Büyük çoğunluğumuz için anahtar kelimemiz yine 14'tür. Elleri tam hijyen sağlayacak şekilde yıkamaktan hangi durumda hangi sağlık kuruluşuna başvurulacağı bellidir. Biz dünyayı uyarırken aynı zamanda hazırlandık.


açıklama, sağlık bakanı, fahrettin koca
ÖNCEKİ Bakan Selçuk'tan okulların tatil edilmesine ilişkin açıklama SONRAKİ Sınırlarda koronavirüs alarmı! Sağlık Bakanlığı tüm izinleri iptal etti