• USD  32,37
  • EURO  34,71
  • BORSA  10.154,09
  • ALTIN  2.392,53
SON DAKİKA

Bakanlık eliyle sosyal mesafe duvarı yıkıldı!

Bakanlık eliyle sosyal mesafe duvarı yıkıldı!

11 Nisan 2020 01:49

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs salgınına ilişkin önlemler kapsamında 31 vilayette sokağa çıkma yasağı kararı aldı. Söz konusu kararının geç saatlerde açıklanması halkın sokağa dökülmesine, ''sosyal mesafe''nin ortadan kalkmasına sebep oldu.


İçişleri Bakanlığı'nın koronavirüs salgını kapsamında 31 vilayette sokağa çıkma kararı almasının ardından vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak üzere sokağa dökülmesi ''sosyal mesafe'' yi yıktı.

Bakanlığın kararı sonrasında yasağın uygulanacağı şehirlerde vatandaşlar dışarı çıkmasının ardından cadde, sokak ve gıda ihtiyacının karşılanacağı yerlerde büyük kalabalıkların yaşanmasına neden oldu.

Vatandaş büyük bir paniğe sevk edildi

Ayrıca cadde ve sokaklardaki kalabalıkların sosyal mesafeye uymaması nedeniyle polisin sürekli olarak 'sosyal mesafeyi korun' uyarısı yapması ise dikkatlerden kaçmadı.

Diğer taraftan yetkililerin ve önemli otoritelerin medya üzerinden sürekli olarak 'Sosyal Mesafeyi Korun' 'Evde Kalın' gibi uyarılarda bulunmasına rağmen İçişleri Bakanlığı'nın geç saatte sokağa çıkma yasağı kararı alması vatandaşı büyük bir paniğe sevk ederek sosyal mesafe kuralının ihlal edilmesine yol açtı.


yasak, süleyman soylu, koronavirüs
ÖNCEKİ Tuncay Özkan: Ancak koronavirüs yayılsın isteyen bir kafa bunu yapardı! SONRAKİ Bakan Soylu: Milletimizin telaşı var, ben bunu normal karşılıyorum