• USD  32,26
  • EURO  34,73
  • BORSA  10.336,50
  • ALTIN  2.400,24
SON DAKİKA

Balbay'ın Cumhuriyet'teki yazılarına son verildi

Balbay'ın Cumhuriyet'teki yazılarına son verildi

02 Şubat 2016 18:26

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, Cumhuriyet gazetesindeki yazılarına son verildiğini açıkladı


Balbay, yaptığı yazılı açıklamada, CHP'nin 35. Olağan Kurultayı'ndaki  genel başkanlık aday adaylığı nedeniyle yazılarına ara verdiğini anımsatarak, 8  Kasım günü gazetedeki köşesinde "izindeyim" başlıklı yazıyla okurlardan ocak ayı  sonuna kadar izin aldığını belirtti. 
Mustafa Balbay, 25 Ocak'ta Cumhuriyet Vakfı Başkanı'nı arayarak şubat  başında yazılara başlamak istediğini ilettiğini, 1 Şubat Pazartesi günü "yeniden  merhaba" başlıklı yazısını gazeteye gönderdiğini, ancak yayımlanmadığını ifade  ederek, şunları kaydetti:
 
"Genel yayın yönetmen yardımcısına bilgi verdim.  'İcra kurulu başkanı  Akın Bey sizinle ilgili bir karar alındığını söyledi' karşılığını aldım. Bana  hiçbir şey söylenmediğini, izne ayrılırken söz verdiğim gibi şubat başında  yeniden yazı gönderdiğimi anlattım. Biraz sonra bana döneceğini söyledi. Aradı ve  'Vakıf yönetimi siz  izindeyken karar almış. Aktif siyaset yapanlar artık yazı  yazmayacakmış' dedi. Bunun doğruluğu, yanlışlığı bir yana, en azından bana bilgi  verilmesi gerekirdi."
 
Açıklamada Balbay, bunun üzerine icra kurulu başkanıyla da konuştuğunu  ve kendisine, "Bugün öteki gazetelerde de milletvekili yazarlar var. Sadece  Birgün gazetesinde üç CHP milletvekili yazı yazıyor. Hal böyleyken benim izinli  olduğum dönemde böyle bir karar almak üstelik de haber vermemek gazetenin hiçbir  ilkesiyle örtüşmüyor" dediği bilgisine de yer verdi.
 
Gazete yönetiminin, kendisiyle ilgili kararın yazılı iletilmesine de  olumsuz yanıt aldığını vurgulayan Balbay, açıklamasında şu değerlendirmelerde  bulundu:
 
"Hem gazete sayfalarında, insanların kendisinden habersiz karar  alınıyor, haksızlık yapılıyor diyeceksiniz sonra da bana bunu yapacaksınız. Ben  yüzünüze başka, arkanızdan başka konuşmam. Bu tablo Cumhuriyet'te 'Fetoculuktan  Kürtçülüğe kadar her şey serbest ama CHP milletvekili olarak yazı yazmak yasak'  diye özetlenecek bir tablodur. Üstelik ben bu gazete için bedel ödedim. Açın  iddianameye benimle ilgili bölüm Cumhuriyet'le başlıyor Cumhuriyet'le bitiyor."


cumhuriyet, milletvekili, mustafa balbay, Birgün, icra kurulu, Yazı, genel başkan
ÖNCEKİ Sabancı suikastı sanığı 20 yıl sonra yakalandı SONRAKİ Amedspor'a siyasi propaganda cezası geldi