• USD  32,26
  • EURO  35,07
  • BORSA  10.319,96
  • ALTIN  2.463,75
SON DAKİKA

Barzani: Türkiye’yle IŞİD konusunda anlaştık

Barzani: Türkiye’yle IŞİD konusunda anlaştık

11 Aralık 2015 09:33

IRAK Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, Türkiye ile IŞİD’le mücadele konusunda anlaşmaya vardıklarını söyledi.


Rudaw’ın haberine göre Barzani, temaslarının yapıcı ve olumlu geçtiğini belirterek, sonuçlarının zamanla görülebileceğini ifade etti. Türkiyeli yetkililerle IŞİD’le mücadeleyi her yönüyle, ayrıntılı olarak ele aldıklarını anlatan Barzani, “İşbirliği konusunda anlaştık” dedi.

‘ÇÖZÜM SÜRECİNİ KONUŞTUK’

Görüşmelerde “çözüm süreci”nin de gündeme geldiğini belirten Barzani, “Araya bazı engeller girmişti. Bunların neler olduğunu burada söylemek istemiyorum. Ancak sürecin devam ettirilmesi için ne kadar imkan olduğunu konuştuk” dedi Barzani, “Abdullah Öcalan’la görüştüğünüz yolunda spekülasyonlar var… Bu doğru mu?” sorusuna da, “hayır” yanıtını verdi. 

Son zamanlardaki uluslararası kamplaşmada, Erbil’in Tahran’a mı yoksa Ankara’ya mı yakın duracağına ilişkin soru üzerine de Barzani, şunları söyledi: “Biz taraf değiliz. İran da bizim dostumuz, Türkiye de… Ancak, bölgemizin bir hesaplaşma alanı olarak kullanılmasına izin vermeyiz.”
Barzani ayrıca, bir soru üzerine, Rojava’nın Efrin kentinin el Nusra örgütünün kuşatmasında olduğunu hatırlatarak, “Bu konuda ne gerekiyorsa, elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.


ışid, türkiye, kuzey ırak, Mesud Barzani
ÖNCEKİ Türkiye askerini Irak'tan çekecek mi? SONRAKİ Sur'da yasak kalktı, göç başladı!