• USD  32,34
  • EURO  34,81
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.393,53
SON DAKİKA

Başbakan: Cizre'de o yaralılar muhtemelen yok

Başbakan: Cizre'de o yaralılar muhtemelen yok

03 Şubat 2016 13:41

Cizre'de günlerdir bir evde olduğu iddia edilen yaralılarla ilgili konuşan Davutoğlu "o yaralılar muhtemelen hiç yok" dedi.



 
 
 

Başbakan Davutoğlu AK Parti il başkanları toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Cizre'de günlerdir bir evde olduğu iddia edilen yaralılarla ilgili konuşan Davutoğlu "o yaralılar muhtemelen hiç yok" dedi.İşte konuşmasından satır başları:

CENAZELERİ MEZBAHANEYE KOYDULAR 
[Cizre'deki bir bodrumda yaralılar olduğu iddiası] Yaralılar ambulansa getirilmedi. Belki de hiç yaralı yok.
 
Cizre Devlet Hastanesi'ne 20 roket atıldığında neden bu roketleri atıyorsunuz demediler. Biz kimseyi sağlık hizmetlerinden mahrum etmeyiz. Cizre'ye ilişkin iddiaları bizzat ben takip ettim. Ambulanslar gönderildi ambulanslara ateş açtılar. Ambulanslar binaya doğru hareket ettiğinde keskin nişancılar ateş açtı. 'Yaralıları getirin' dedik getirmediler. Nerede bu yaralılar? Biz yaralılara ulaşmaya çalıştık. Muhtemelen yaralı hiç yok. O kadar süre beklendi, getirilen yaralı olmadı.
 
Cizre'de ölü ve yaralıların olduğu iddiasıyla tahliye için adımlar atıldı. Cizre'de bazı cenazelerin sokakta kaldığı iddiası ortaya atıldı. Arkadaşlarıma söyledim. 12 cenaze var ama bu cenazeleri morgda bekletiyoruz. Kanun gereği 15 güne kadar teslim alınabiliyor. Maadem böyle iddiaları var 3 güne indiriyoruz. 3 gün cenazeyi tutuyoruz. Almazsanız cenazeyi 3 gün toprağa göüyoruz dedik. Bu mevzuat çıkınca gelip cenazesi aldılar mezbahaneye koydular. Yalan desinler! Bu mu cenazeye saygı. Onun üzerine talimat verdik, cenazeleri alıp defnedin dedik. Şimdi nasıl bir kamuoyu algısı oluşturuyorlar görüyor musunuz


ahmet davutoğlu, terörist, cizre, Ambulans, Sağlık personeli, ırnak valiliği, yaralılar
ÖNCEKİ Gökçek'ten geri adım: Halk ekmek indirim yaptı SONRAKİ Genelkurmay: 12 terörist öldürüldü