• USD  32,37
  • EURO  34,71
  • BORSA  10.165,96
  • ALTIN  2.390,44
SON DAKİKA

Başkente kar sürprizi

Başkente kar sürprizi

14 Mart 2017 08:34

Geçtiğimiz hafta mevsim normallerin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ile bahar mevsimini yaşarken, yeni hafta ile kışa geri döndük.


Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, yurt genelinde hafta sonuna kadar yağışlı ve soğuk hava etkili olacak. Batı bölgelerde sıcaklıklar ise 6 derece düşerken, doğu bölgelerde 20 santim üzeri kar yağışı beklenirken sıcaklıkların 10 dereceye kadar düşeceği belirtildi.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

Ege kıyıları ve Antalya'nın kıyı kesimleri dışında ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, İç Anadolu'nun güneydoğusu ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenen yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Osmaniye, Kahramanmaraş'ın batı çevreleri ve Hatay'ın Erzin ilçesinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile gece saatlerinde İç Anadolu'da buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

ANKARA'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Başkent Ankara'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, kar yağışı iki gün daha etkili olacak.

BELEDİYE ÖNLEM ALDI

Kar yağışı nedeniyle özellikle kentin yüksek kesimlerinde zaman zaman ulaşımda aksamalar meydana gelirken ana arterlerde önemli bir sorun yaşanmadı.
Çevre yolunda görüş mesafesi yer yer 50 metreye kadar düşerken, Dikmen, Etlik ve Kepekli mevkisinde meydana gelen hasarlı trafik kazaları yoğunluğa neden oldu. Bu arada Ankara Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye ekipleri kar yağışının devam ettiği kesimlerde trafikte sorun yaşanmaması için önlem aldı.


meteoroloji, ankara, kar, başkent, çevre
ÖNCEKİ Haluk Levent'ten o gence iyi haber SONRAKİ Hollanda’yı protesto rehberi