• USD  32,41
  • EURO  34,51
  • BORSA  10.045,74
  • ALTIN  2.376,25
SON DAKİKA

Bekir Bozdağ: 5 aracın ortasında patladı

Bekir Bozdağ:  5 aracın ortasında patladı

17 Şubat 2016 20:56

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara'daki patlama ile ilgili TBMM'de bilgi verdi


Bozdağ, Eskişehir yolundan Ankara'ya gelirken DSİ karşısında Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarının bulunduğu 5 aracın ortasında patlatıldığını belirtti.Bozdağ, "Bir otomobil. Bomba yüklü otomobilin patlatılması sonucu olay meydana gelmiştir. Kim veya kimler tarafından yaptırıldığı konu incelenmekte. Bütün boyutlarıyla güvenlik birimleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı olay yeri inceleme ile bütün boyutlarıyla incelenmekte. En kısa sürede aydınlatılmasını arzuluyoruz." dedi.

TBMM Genel Kurulu Başkanvekili Akif Hamzaçebi başkanlığında toplandı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara'da yaşanan terör saldırısı ile ilgili bilgi verdi.
Meydana gelen terör saldırısını, yapanları, yaptıranları şiddetle kınayarak lanetleyen Bozdağ, "Saldırıda bazı vatandaşlarımız hayatını kaybetti. Henüz kaç kişi olduğuna dair net rakamlar yok. Yaralı vatandaşlar var. Rahmete kavuşanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılara Allah'tan acil şifalar diliyorum." diye konuştu.

Olayın olduğu yerin Eskişehir yolundan Ankara'ya gelirken DSİ karşısında bulunan Merasim Sokak olduğunu belirten Bozdağ, şunları kaydetti: "Eskişehir istikametinden gelen bir araç Merasim Sokağı 100-150 metre geçtikten sonra askeri servis araçlarının bulunduğu sağlı sollu 5 aracı ortasına geldiği sırada bir patlama var. Bir otomobil bomba yüklü otomobilin patlatılması sonucu olay meydana gelmiştir. Kim veya kimler tarafından yaptırıldığı konu incelenmekte. Bütün boyutlarıyla KOM güvenlik birimleri Ankara Başsavcılığı olay yeri inceleme ile bütün boyutlarıyla incelenmekte. En kısa sürede aydınlatılmasını arzuluyoruz."

Terörün dini, milleti, vatanı olamayacağını anlatan Bozdağ, "Teröre karşı hepimizin birlikte dimdik durması ve ortak tavır sergilemesi gerekir. Bütün insanlığı huzuru barışı için şarttır. Ankara'da hain terör saldırısını gerçekleştiren planlayanlar ve talimatı verenler kimse onlar şunu bilsin. Türkiye Cumhuriyeti devleti hiçbir terör örgütüne teröristlerine ve ağababalarınıa boyun eğmemiştir bundan sonra boyun eğmeyecektir. Her türlü terör saldırısının hesabı hem hukuk önünde hem de güvenlik güçlerimizin yasal çerçevede yapması gerekenleri yapacaktır. Terör örgütleri ve onları kullanan ağababaları asla muvaffak olamayacaktır." şeklinde konuştu.

 
 
 

 




 




patlama, ankara, bekir bozdağ, eskişehir, dsi
ÖNCEKİ Muhalefetten gelen ilk tepkiler SONRAKİ Cumhurbaşkanı da seyahatini iptal etti