• USD  32,54
  • EURO  34,78
  • BORSA  10.045,74
  • ALTIN  2.399,72
SON DAKİKA

Belçikalı Türkler de çadır kuracak

Belçikalı Türkler de çadır kuracak

30 Mart 2016 09:32

Belçika'daki Türkler, terör örgütü PKK hakkındaki gerçekleri ortaya koymak için harekete geçti.


Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Belçika Şubesi Başkanı Basir Hamarat,  yaptığı açıklamada "terör örgütü PKK'nın gerçek yüzünü göstermek için" Brüksel'de perşembe günü Avrupa Parlamentosu (AP) karşısında çadır kuracaklarını söyledi.

PKK'nın katliamları anlatılacak

Bu yolla, PKK'nın saldırıları ve yol açtığı yıkımı halka anlatacaklarını ifade eden Hamarat, "PKK, sadece polislerimizi, askerlerimizi şehit etmiyor. Ankara'daki saldırısında anne karnındaki bir bebeği bile katletti. Şehirlerde intihar saldırılarıyla halkı, sivilleri hedef aldı, masum insanlara kıydı. Üstelik bunu yeni de yapmıyor. Yıllardır acımasızca, sivilleri öldürüyor. Tüm bunların anlatılması ve gösterilmesi gerekiyor" dedi.

Çadırın üstünde, terör örgütünün saldırılarında şehit olan asker ve polislerin fotoğraflarının yanı sıra hayatını kaybeden sivillerin fotoğraflarına da yer verileceğini anlatan Hamarat, "Ama bizim Türkiye olarak terörle mücadelemiz sadece bölücü terör örgütü ile sınırlı deği. Başta DAEŞ olmak üzere diğer terör örgütlerine karşı da mücadele veriyoruz. Bu mücadelenin sonucu olarak DAEŞ, Türkiye'yi hedef aldı. Türkiye'nin diğer terör örgütlerine karşı verdiği mücadeleyi de anlatacağız" diye konuştu


pkk, polis, asker, belçika, Çadır, Türkler
ÖNCEKİ İstanbul'da terör örgütü operasyonu SONRAKİ Vasiyetinde hırsıza da not çıktı